Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Afyonkarahisar'da (1) - Son Dakika
Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Afyonkarahisar'da (1)

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Afyonkarahisar\'da (1)

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, milliyetçiliğin, vatanseverliğin millete hizmet edip itibarını arttırmak ile olacağını belirterek, "Başımız dik olarak tüm dünyada gezebiliyorsak, şanlı bayrağımızı dalgalandırabiliyorsak...

20.11.2013 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, milliyetçiliğin, vatanseverliğin millete hizmet edip itibarını arttırmak ile olacağını belirterek, "Başımız dik olarak tüm dünyada gezebiliyorsak, şanlı bayrağımızı dalgalandırabiliyorsak milliyetçilik budur. Milliyetçilik milletin parasını değerli kılmak, milletin pasaportunu değerli kılmaktır" dedi.

Bakan Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Afyonkarahisar'da ilk olarak Bolvadin ilçesine bağlı Kemerkaya Beldesi'nde gerçekleştirilen 'Kemerkaya Göleti ve Sulaması' temel atma törenine katıldı. Gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, temeli atılan barajın bölge çiftçisi için önemli bir gelir kaynağı olacağını söyledi. Bakan Eroğlu, "Buradaki topraklar yıllardan beridir sulanmamış. Biz de talimat verdik ve geldik bölgeyi yerinde gördük. Buraya baraj yapılamaz deniliyordu, biz geldik ve buraya iki tane baraj yaptık. Yapacağımız baraj ile çiftçilerimizin cebine her yıl 3 milyona yakın para girecek. Aynı zamanda burada balıkçılıkta yapılacak" dedi.

Konuşmasında Türkiye'de gerçekleştirilen yatırımlardan da bahseden Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"Türkiye çok büyüyor ve gelişiyor. Biz 2002 de devir aldığımız duruma şimdi bu duruma bakın o zamanlar milli gelirimiz 232 milyon dolardı, şimdi 800 milyon dolar, yani Türkiye 3 kat büyüdü. Paradan 6 sıfırı attık ve paramız artık itibarı arttı. Pasaportumuzun ve Türkiye'nin itibarı arttı. Enflasyon canavarı vardı, ama şimdi yok. Yüzde 70 enflasyonu gördük. Faizleri gördük. Bankalardan yüzde 48-50 faiz ile kredi alınırdı. Şimdi böyle bir şey var mı? Bu paralar nereye gidiyordu peki? Ama artık yüzde 4-5 ile kredi alınabiliyor. Nereden nereye. Devlet hazine garantili 9 ay borcu yüzde 63 faizle alıyordu. Toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu ve neticede millete hizmet gelmiyordu. Eskiden bir barajın temeli atılırdı ve ona ayrılan ödenekle 70 yılda bitirilmesi öngörülüyordu, ama şimdi öyle değil. Şimdi hizmet yarışı var. Sizlerin gelirinin arttırılması gerekiyor, refah düzeyinizin yükseltilmesi gerekiyor. Biz de onu yapıyoruz. Türkiye'de İMF'ye 23,5 milyar dolar borç vardı geçmişten, ama onu ödedik başımız dik. İMF Türkiye'deki Merkez Bankası'ndan 5 milyar dolar borç istedi. Şimdi artık İMF'ye borç veren bir Türkiye var. Çünkü kasamızda 135 milyar dolara yakın döviz var. Milliyetçilik vatanseverlik bu. Başımız dik olarak tüm dünyada gezebiliyorsak, şanlı bayrağımızı dalgalandırabiliyorsak milliyetçilik budur. Milliyetçilik milletin parasını değerli kılmak, milletin pasaportunu değerli kılmaktır."

"BİZ İNSAN YATIRIM YAPIYORUZ"

Konuşmasında eğitimden, sağlığa ve ulaşıma varana kadar Türkiye'de bir çok alanda büyük dönüşümler sağlandığına dikkat çeken Bakan Eroğlu, "Borçlar ödeniyor Merkez Bankası'nın kasası doluyor. Türkiye'de muazzam bir yatırım destanı yazılıyor. Milli Eğitim'de büyük bir hamle yapıyoruz. Geleceğin teminatı yavrularımızı dünya ile yarışı hale getirip geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Bunun için okulsa, okul, tabletse, tablet her şeyi yapıyoruz. Sağlık alanında yine devasa yatırımlar yapıyoruz. Biz insan yatırım yapıyoruz. Sağlık sisteminde büyük bir dönüşüm oldu. Artık isteyen herkes istediği yerde muayene oluyor ve istediği yerden ilacını alabiliyor. Bir müjde daha vereyim, geçmiş dönemden hastanelere olan bin TL'lik borçlar da silinecek. Ama bin TL'nin üzerinde olanlara bir şey yapılmayacak. Bunun yanından milyarlarca fidanı toprakla buluşturuyoruz. Türkiye'nin her yeni ağaçlandıracağız, yeşillendireceğiz" dedi.

Konuşmasında, Kıbrıs'a götürülecek içme suyundan da bahseden Bakan Eroğlu, " Anamur'da büyük bir baraj inşa ediyoruz, oradan sahile 20 kilometre sahile kadar borularla getirilecek su, denizin içinde 250 metre altından 80 kilometre giderek Girne'ye ulaşıyor ve oraya su taşıyacağız. Kıbrıs bizler için yavru vatandır" dedi.

PROJE 16 MİLYONA MAL OLACAK

Gerçekleştirilen törene, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Bolvadin ilçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bolvadin ilçe Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Kemerkaya Belde Belediye Başkanı Asım Yavuz, DSİ 18. Bölge Müdürü Akif Özkaldı, ve AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kemerkaya Beldesi Yeditepe Deresi üzerinde inşa edilecek gölet ve sulama tesisi ile beldede 4 bin 340 dekar alan sulamaya açılacağı bildirilirken, projenin 16 milyon 450 bin TL'ye mal olacağı ve beldede yaşayan çitçilere yıllık 2 milyon 934 bin TL gelir artışı sağlayacağı kaydedildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Afyonkarahisar'da (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement