Otel Demirbaşlarının Takibinde Akıllı Dönem - Son Dakika
Güncel

Otel Demirbaşlarının Takibinde Akıllı Dönem

ODTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren ve IoT (nesnelerin interneti) alanında Türkiye'nin en hızlı büyüyen firması olan ANKAREF, demirbaş takibi konusunda özel çözümler sunuyor.

27.04.2016 11:23

Hangi sektörde faaliyet gösterirse göstersin demirbaş takibi bütün kuruluşlar için önem gösteriyor. Özellikle envanter sayısı büyük olan kuruluşlarda bu takibin çağın gereklerine uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi verimliliği artıran unsurlardan biri. ANKAREF, bu anlayış çerçevesinde geliştirdiği UHF RFID tabanlı sistemlerle etkin bir demirbaş takibi sağlıyor ve sayım işlemlerinin çok kısa sürede ve hatasız olarak gerçekleştirilmesini mümkün kılıyor.

IoT konseptinin bir alt bileşeni olan RFID teknolojisinin sunduğu tüm kolaylıkları demirbaş takip süreçlerinde kullanan ANKAREF bu alanda en fazla referansa sahip firmalardan biri.

Demirbaş takibinin hem kamu hem de özel sektörde yapılmak zorunda olduğuna değinen ANKAREF Genel Müdürü Erhan Binici şunları söyledi:

"Demirbaş takibi tüm sektörlerde gerekli fakat bu alanda sunulan çözümler sektörlerin özelliklerine göre şekillendirilmeli. Biz de sistemlerimizi bu anlayış ile geliştiriyoruz ama hangi sektöre sunarsak sunalım, sistemlerimiz pratikleşen iş süreçleri ve artan iş verimliliği sağlıyor. Demirbaş sayısı, çeşitliliği ve hareketliliği çok yüksek olan otelcilik sektöründe sunduğumuz çözümler de bu sektöre has gereklilikleri içinde barındırıyor. Oteller müşterilerine kesintisiz hizmet verirken, demirbaş takip ve sayım işlemlerini de gerçekleştiriyorlar. Anlık takibe imkân veren yapısı ile otelcilik sektörünün hızına uygun bir sistem geliştirdik."

Binici, kesintisiz takip sağlayan sistemlerinin kullanım kolaylığına da değinerek, "Sistem bir sefer kurulduktan sonra otel personeli tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor. Kurulma aşamasında deneyimli proje personelimiz otel personeli ile birlikte çalışıyor. Ayrıntılı bir keşif ile ihtiyaçlar belirlendikten sonra proje adımları uygulanmaya başlanıyor. Otel demirbaşları bulunmaları gereken mahal bazında sınıflandırılarak, özelliklerine göre seçilen RFID etiketler ile kimliklendiriliyor. Kimliklendirme sözcüğünü burada özellikle vurguluyorum çünkü tekil bir kimlik verdiğiniz zaman bir demirbaşın takibini çok daha etkin bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu aşamalardan sonra sayım işlemi çok kısa sürede gerçekleştiriliyor. Kullanıcı dostu ara yüz sayesinde de detaylı sayım ve arama raporları elde edilebiliyor" dedi.

Bu alanda farklı iş modelleri de sunduklarını belirten Binici "Demirbaş takip sistemini kurup, otel çalışanlarına eğitim vererek sistemi işler halde otellere devredebiliyoruz. Bunun yanı sıra, kurulum, sayım ve sonrasında sistemin yönetimi dahil tüm süreçleri Ankaref olarak uyguladığımız iş modelimiz de mevcut. Demirbaş takibi ile ilgili, istenilen periyodlarda ve istenilen derinlikte raporları otel yönetimi ile paylaştığımız bu model iş yoğunluğu yüksek olan otellere büyük kolaylık sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Otel Demirbaşlarının Takibinde Akıllı Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement