Petrol İş Sendikasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Petrol İş Sendikasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Akyüz: "Bu sözleşmeyle çalışanların ücretlerine yüzde 30 zam yapıldı. Sözleşmenin çalışanlarımıza, iş yerine ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyoru...

11.12.2013 12:20

Enplast Plastik Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ ile Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi arasında ikinci toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Süleyman Akyüz, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu şirketle ilk sözleşmeyi 1 Kasım 2010'da imzaladıklarını belirtti.

Şirketle 3 yıllık ikinci toplu iş sözleşmesinin imzalandığına dikkati çeken Akyüz, "Birinci sözleşmedeki iki ikramiye ve birçok sosyal kalemlerde artışlar sağlandı. Buna göre 2 olan ikramiye adedi, birinci yıl 3, ikinci yıl 3,5, üçüncü yıl 4 ikramiyeye çekilmiştir" ifadesini kullandı.

Akyüz, sosyal yardımlarda yüzde 20 ila 50 zam yapıldığını kaydederek, şunları bildirdi:

"Toplu iş sözleşmesinin birinci yılında ücretlere 200 lira, seyyanen ikinci yılında enflasyon artı 2 puan, üçüncü yılda enflasyon artı 2 puan artı 20 lira, seyyanen bin 310 lira olan çıplak ortalama bin 510 lira, giydirilmiş ortalama bin 650 liradan 2 bin 100 liraya çıkmıştır. Bir Belçika şirketi olan Enplast'ta halen 160 sendika üyesi işçi çalışmaktadır. Bu sözleşmeyle çalışanların ücretlerine yüzde 30 zam yapıldı. Sözleşmenin çalışanlarımıza, iş yerine ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyoruz." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Petrol İş Sendikasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement