Polis Vatandaşları Dolandırıcılık Konusunda Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Polis Vatandaşları Dolandırıcılık Konusunda Uyarısı

Polis Vatandaşları Dolandırıcılık Konusunda Uyarısı

Antalya'nın Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ekipleri, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

11.08.2014 10:33

Antalya'nın Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ekipleri, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ekipleri, bankamatik, cep telefonu ve sahte para dolandırıcılığı konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Telefonla para ve kontör dolandırıcılığı yapanların, yaşlıları emekli aylıklarını bankamatikten çekerken geliştirdikleri çeşitli yöntemlerle ikna etmeyi başardığı, bilgisayar programı ile 155 Polis İmdat hattından arıyormuş izlenimi vererek, rastgele seçtikleri kişileri aradıkları belirtilirken, kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcıların, aranan kişiye kimlik bilgileri, telefon numarası ya da banka hesaplarının terör örgütleri tarafından ele geçirildiğini ve kullanıldığını söyledikleri, kendilerini emniyet amiri, rütbeli asker, hakim veya savcı olarak tanıtan dolandırıcıların çeşitli vaatlerde bulunarak kişileri dolandırdığı bildirildi.

Toplum Destekli Polis ekipleri bu tip telefonlara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, herhangi bir hesap numarasına para yatırılmaması, dolandırıcıların verdikleri adreslere ziynet eşyası ve para bırakılmaması, şahıslar hakkında en yakın kolluk kuvvetine başvurulması veya ücretsiz olan 155 - 156 nolu telefon numaralarının aranması gerektiğini bildirdi.

Vatandaşlar, hiç kimseye kimlik bilgilerinin, TC kimlik numarasının, hesap numarasını ve banka kartı şifrelerini verilmemesi konusunda da uyarıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polis Vatandaşları Dolandırıcılık Konusunda Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement