Polisten Atm Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Polisten Atm Nöbeti

Polisten Atm Nöbeti

Çanakkale’de, son günlerde artan telefon dolandırıcılığı olaylarının önüne geçmek isteyen polis ekipleri, dolandırıcıların tuzağına düşen vatandaşları uyarmak için ATM önlerinde devriye geziyor.

21.05.2014 15:39

Çanakkale'de, son günlerde artan telefon dolandırıcılığı olaylarının önüne geçmek isteyen polis ekipleri, dolandırıcıların tuzağına düşen vatandaşları uyarmak için ATM önlerinde devriye geziyor.

Yapılan tüm uyarılara rağmen, telefon dolandırıcılığının önüne geçilemiyor. Vatandaşları arayıp kendilerini 'polis' yada 'savcı' olarak tanıtan dolandırıcılar, telefon yada banka hesaplarının terör örgütünün eline geçtiğini, olayın çözülmesi için verilecek hesap numarasına para gönderilmesini istiyor. Dolandırıcılar, tuzağa düşürdükleri vatandaşların, gerçek polislerden yardım almasını önlemek için sürekli telefonda tutarak ATM'lere yönlendiriliyor. Son günlerde Çanakkale'de bu tür şikayetlerin sayısı artınca, polis ekipleri de yeni önlemler geliştirdi. Daha önce tüm bankaların ATM'lerine uyarı yazıları asan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, bu yöntem etkili olmayınca, ATM devriyesi başlattı. Bankaların çoğunlukta olduğu Çarşı caddesinde, resmi ve sivil polis sayısı artırıldı. Polis ekipleri, ATM'leri gözetim altında tutuyor. Bir yandan telefonla konuşup bir yandan ATM'de işlem yapan vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarılıyor. Uygulama, vatandaşlarca da olumlu karşılandı. Bu tür konuları duyduklarını yada başlarına geldiğini söyleyen vatandaşlar, "Polis ekiplerinin bu işin önüne geçmek için çalışmalar yapması sevindirici" dediler. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polisten Atm Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement