Rus Uçakları Suriye'de Süresiz Kalacak - Son Dakika
Dünya

Rus Uçakları Suriye'de Süresiz Kalacak

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, savaş uçaklarının iç savaş ülkesindeki Himeymim Hava Üssü'nde süre sınırı olmaksızın konuşlanmasını onayladı.

07.10.2016 19:27  Güncelleme: 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya, Suriye'de kalıcı olmak için yeni bir adım daha attı. Parlamentonun alt kanadı Duma, Rus savaş uçaklarının Beşar Esad'ın kalesi Lazkiye'de bulunan Himeymim Hava Üssü'nde süresiz konuşlandırılmasını öngören anlaşmayı onayladı.

Rusya ile Suriye hükümeti arasında 26 Ağustos 2015'te imzalanan antlaşma, Rus uçaklarının ve askerlerinin üsse süresiz olarak yerleşmesini kapsıyor.

RUSYA ÜCRET ÖDEMEYECEK

Antlaşmaya göre, Rusya üssün kullanımı için Suriye'ye herhangi bir ücret ödemeyecek. Üsse yerleştirilecek uçak, personel ve teçhizat Rusya tarafından belirlenecek.

RUS PERSONELİ VE AİLELERİ DOKUNULMAZLIĞA SAHİP OLACAK

Himeymim Üssü'ne getirilecek eşyalar vergiye ve gümrük kontrolüne tabi olmayacak. Burada görev yapacak Rus personel ve aileleri, diplomatlara benzer ayrıcalık ve dokunulmazlığa sahip olacak.

SURİYE DAVA AÇAMAYACAK

Suriye, faaliyetlerinden ötürü Rusya'ya ve görevli personeline herhangi bir dava açmayacak.

Söz konusu anlaşma, bir kaç gün içinde onaylanmak üzere parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde de görüşülecek.

Moskova yönetimi, halihazırda Şam rejiminin en önemli destekçisi konumunda ve Beşar Esad'ın koltuğunu korumasında en etkili rolü oynuyor.

Son Dakika Dünya Rus Uçakları Suriye'de Süresiz Kalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement