Sağlık Personeline Şiddet" Davası - Son Dakika
Yerel

Sağlık Personeline Şiddet" Davası

Karabağlar'da kalp krizi geçiren hastayı taşıyan ambulansın şoförüne, manav tezgahına çarptığı gerekçesiyle şiddet uyguladığı ileri sürülen kişi, yargılandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

20.04.2015 16:26

Karabağlar'da kalp krizi geçiren hastayı taşıyan ambulansın şoförüne, manav tezgahına çarptığı gerekçesiyle şiddet uyguladığı ileri sürülen kişi, yargılandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kararıyla tahliye edildi.

İzmir 19. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, hakkında 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası istenen tutuklu sanık Adem Bozkurt ile tarafların avukatları katıldı.

Taraf avukatlarını dinleyen mahkeme hakimi İbrahim Duran, sanık Adem Korkmaz'ın "kamu malına zarar verme", "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından 4 yıl 2 ay hapis cezasına, müşteki sanık Korkmaz Hangün'ün de "kasten yaralama" suçundan bin lira para cezasına çarptırıldığını açıkladı. Hakim Dursun, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek, sanığı tahliye etti.

Duruşma sonrası, saldırıya uğradıkları bildirilen sağlık personeli Korkmaz Hangün ve Metin Buhurcu'nun avukatları Ali Onaral, gazetecilere yaptığı açıklamada sağlık personeline yönelik şiddetin önlenmesi için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti. Onaral, "Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesine yönelik yasada düzenlemeler yapılsın, cezalar caydırıcı olsun ve özel bir yargılama usulü getirilsin. Televizyonlarda kamu spotlarıyla halk bilinçlendirilsin" dedi.

Olay

Karabağlar'da geçen yıl mayıs ayında kalp krizi geçiren bir kişiyi hastaneye götüren ambulansın manav tezgahına çarptığı gerekçesiyle çıkan tartışmada, ambulans personeli Korkmaz Hangün darp edilerek burnunun kırıldığı, diğer ambulans personeli ise saldırıya ve hakarete uğradıkları gerekçesiyle tezgahın sahibi Adem Bozkurt'tan şikayetçi olmuştu.

Gözaltına alınan ve sevk edildiği mahkemece tutuklanan Adem Bozkurt hakkında "Kamu görevi nedeniyle vücutta kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Personeline Şiddet' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement