Sarıkamış'ta Madde Bağımlılığı Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış'ta Madde Bağımlılığı Semineri Verildi

Sarıkamış\'ta Madde Bağımlılığı Semineri Verildi

Sarıkamış'ta öğrencilere Madde Bağımlılığı ve Kötü Alışkanlıklar semineri verildi.

17.10.2014 16:05  Güncelleme: 16:10

Sarıkamış ilçesinde öğrencilere "Madde Bağımlılığı ve Kötü Alışkanlıklar" semineri verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Toplum Sağlık Merkezi tarafından Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen seminere, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, hafta boyunca sportif etkinliklerin yanı sıra genç nesilleri bilinçlendirmeye çalıştıklarını belirterek, amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak ve daha sağlıklı bir toplum oluşmasına katkı sunmak olduğunu söyledi.

Sarıkamış'ta son yıllarda çocuklara ve gençlere yönelik birçok projeyi hayata geçirerek sportif imkanlar sunduklarını ifade eden Koçak, şöyle konuştu:

"Gençlerimiz sigara, içki ve benzeri kötü alışkanlardan uzak dursun, sporla, doğayla daha çok iç içe olsun diyoruz. Müdürlüğümüz bünyesinde ücretsiz, voleybol, basketbol, masa tenisi, kort tenisi, kayak ve birçok branşta kurslar düzenleyerek eğitim veriyoruz. Bütün gençlerimize kapımız açık. Geleceğimizin teminatı olan gençleri, kötü alışkanlıktan uzak tutarsak toplumumuz o denli sağlıklı olur."

Seminere katılan Dr. Mesut Başkan da slayt gösterimi eşliğinde öğrencileri bilgilendirerek, insanın sağlıklı, başarılı ve mutlu olabilmesi için beden ve ruh sağlığının her türlü zararlılardan korunması gerektiğini ifade etti.

İnsanların kötü alışkanlıklarla sağlıklarını ve özgürlüklerini yok ettiğini belirten Başkan, "Zararlı alışkanlıkların başında sigara, alkol, uyuşturucu madde gelir. Ülkemizde, sigara, alkol, uçucu ve uyuşturucu madde kullanımı maalesef son yıllarda artmaya başladı. Gençler bu bağlamda risk altındadır. Zararın önlenmesi ancak tüm toplumun bilgilendirilmesi ile mümkündür" dedi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış'ta Madde Bağımlılığı Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement