Şehit Oğul İçin Garnizona Çam! - Son Dakika
Güncel

Şehit Oğul İçin Garnizona Çam!

Şehit babası Tevfik Fikret Sungur, Afganistan'da şehit olan oğlu için Erzincan garnizonuna çam dikti.

04.08.2014 12:26

Şehit babası Tevfik Fikret Sungur, Afganistan'da şehit olan oğlu için Erzincan garnizonuna çam dikti.

TSK'nın haftalık faaliyetlerine ilişkin açıklamasında yer alan bilgiye göre, 14 Temmuz 2009 tarihinde Afganistan'da şehit olan Topçu Kurmay Albay Faruk Sungur'un, Erzincan'da ikamet eden babası Tevfik Fikret Sungur, Erzincan'daki Kara Kuvvetleri 59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığını ziyaret etti. Ziyarette baba oğlu için ağaç dikti. Faaliyete ilişkin fotoğraflar TSK'nın internet sitesine de konuldu.

-TSK HELİKOPTERLERİ HAYAT KURTARIYOR-

TSK bünyesindeki helikopterler başta doğu ve güneydoğu olmak üzere ulaşımın güç olduğu coğrafyalarda sağlık hizmetlerine yardımcı olmaya devam ediyor. 19 Temmuz günü solunum yetmezliği bulunan yeni doğmuş bir kız çocuğunun, helikopter ile Hakkâri'den Van'daki özel bir hastaneye sıhhi tahliyesi sağlandı. 22 Temmuz günü ise Yüksekova-Hakkâri karayolunda trafik kazası geçiren bir erkek çocuğunun, helikopter ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'ne sıhhi tahliyesi gerçekleştirildi.

26 Temmuz'da trafik kazası geçiren iki vatandaş helikopter ile Van Bölge Hastanesine götürüldü. 1 Ağustos'ta solunum yetmezliği yaşayan yeni doğmuş bir bebek helikopter ile Beytüşşebap İlçe Devlet Hastanesinden Cizre Devlet Hastanesine getirilirken ertesi gün bu kez Balıkesir Avşa Adasında rahatsızlanan üç vatandaş, Sahil Güvenlik Botu ile Erdek Limanına götürüldü.

-1 KADIN KURMAY SUBAY MEZUN OLDU-

Harp Akademileri Komutanlığı 2013 - 2014 Eğitim ve Öğretim Yılı 24 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen mezuniyet töreni ile sona erdi. 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında Kuvvet Harp Akademilerinden mezun olan 176 kurmay subayın dökümü şöyle:

-Kara Harp Akademisinden 88 (Jandarma Sınıfı Subaylar 15),

-Deniz Harp Akademisinden 36 (Sahil Güvenlik Sınıfı Subaylar 3),

-Hava Harp Akademisinden 52 (1 Bayan Subay.)

Harp Akademilerinde 2013 - 2014 Eğitim ve Öğretim Yılında, 23 dost ve müttefik ülkeden toplam 79 misafir subay eğitim gördü, eğitimlerini tamamlayan toplam 56 misafir subay mezun oldu.

-KIBRIS GAZİLERİ HATIRLANDI-

Kıbrıs Barış Harekâtının 40'ıncı Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında, Kıbrıs Barış Harekâtında Hava İndirme Tugayı 3'üncü Paraşüt Taburu 2'nci Paraşüt Bölüğü personeli olarak görev alan 159 gazi ve aileleri; 19-21 Temmuz 2014 tarihleri arasında, Kara Kuvvetleri 1'inci Komando Tugay Komutanlığını ziyaret etti. Gaziler ve aileler burada TSK tarafından ağırlandı. Ayrıca, KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlamaları kapsamında, 19 Temmuz 2014 tarihinde, Kıbrıs Muharip Gazileri Derneği'ne üye gaziler, Kara Kuvvetleri Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığını ziyaret etti.

-KURTULUŞ SAVAŞI'NDAN ANILAR ALAGÖZ MÜZESİNDE-

Kurtuluş Savaşı'nda düşman top seslerinin duyulduğu Polatlı'da kurulu karargah binasında yer alan Alagöz Müzesi de restorasyon çalışmalarının ardından bugün ziyarete açıldı. Müzede Atatürk'ün mareşal üniforması dahil döneme ait bir çok anı sergileniyor. Alagöz Karargâh Müzesinin bulunduğu Alagöz köyü, Ankara Polatlı yoluna 4 km'lik tali yolla bağlı bulunuyor. Yol ayrımı Ankara'ya 36, Polatlı'ya ise 31 kilometre uzaklıkta. Müzenin haftanın her günü 9.00 - 16.00 saatleri arasında ziyarete açık olduğu bildirildi.

-TSK'DAN AFGANİSTAN'DAKİ MÜLTECİLERE YARDIM-

TSK Kabil Eğitim Yardım ve Danışma Komutanlığı 4'üncü Kolordu Komutanlığından gönderilen elbiseler ile Kabil Eğitim Yardım ve Danışma Komutanlığında mevcut insani yardım malzemelerini, Kabil merkezinde bulunan mülteci kamplarında yaşayan ailelere dağıttı. Afganistan Kabil Eğitim Yardım ve Danışma Komutanlığında görev yapan personelin gönüllük esasına göre fitre/zekât karşılığı verdiği para ile alınan gıda paketleri de Afganistan Merkez Tümen şehit ailelerine verildi.

Sivil Asker İş Birliği faaliyetleri kapsamında alınan eğitim destek ve spor malzemeleri ise Afganistan Kara Harp Okulu Komutanlığına ve 23 Temmuz 2014 tarihinde Afganistan Komuta Kurmay Koleji Komutanlığına teslim edildi.

-TSK'DAN KAZAKİSTAN'A ATATÜRK DERSHANESİ-

Kazakistan Milli Savunma Üniversitesi'nde kurulan Türk Silahlı Kuvvetleri Atatürk Dershanesi, 4 Temmuz 2014 tarihinde düzenlenen törenle açılmıştır. Kazakistan makamlarınca talep edilen ihtiyaçlardan; beş dijital video kamera, 16 kişisel ve bir sunucu bilgisayar, 40 kitap, Türk harp tarihi ve liderleri, Atatürk'ün Hayatı ve Sözleri, Kurtuluş Savaşı'nın özetini anlatan 33 adet resim, harita ve metin içeren tablo üniversiteye teslim edildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Şehit Oğul İçin Garnizona Çam! - Son Dakika


Advertisement