Şehit Polisler Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Polisler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gümüşhane ziyaretinden dönerken bulundukları otobüsün Sivas'ta devrilmesi sonucu şehit olan 3 polis memuru son yolculuğuna uğurlandı.

14.10.2014 14:59  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit polislerden Bekir Kurt Malatya’da, Fatih Çevik Mersin’de, Emrah Horoz ise Elazığ’da toprağa verildi. 

ŞEHİT EŞİNDEN KUCAĞINDA BEBEĞİ İLE YÜREK BURKAN FERYAT

Sivas yakınlarındaki otobüs kazasındaki şehit olan Fatih Çevik’in cenazesi memleketi Mersin’in Erdemli İlçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane gezisinde görevli Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu şehit olan 3 polisten biri polis memuru Fatih Çevik’in cenazesi memleketi Erdemli’ye getirildi.  Şehidin cenaze namazı Erdemli Ulu Camii bahçesinde binlerce vatandaşın katılımıyla kılındı. 

Şehidin babası Bekir Çevik ile şehidin polis kardeşleri Mustafa ve Abdurrahman Çevik taziyeleri kabul etti.

5 aylık bebeği Elif Sena’yı kucağına alan şehit eşi Hilal Çevik sinir krizleri geçirerek , “Benim kocam nerede? Bu acıyı kim söndürecek, çocuğuma kim babalık yapacak. Bırakmam çocuğumu. Giderken Allah’a ısmarladık, Allah’a emanet olun” dedi. Şehit eşi daha sonra da şehidin tabutuna kapanarak gözyaşlarına boğuldu. Cami bahçesinde kılınan namazın ardından şehit cenazesi Limonlu Mahallesinde defnedildi. 

Törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Mersin Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Merkez Komutanı Deniz Piyade Albay Ekrem Özer, Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Albay M. Kemal Timuroğlu, Mersin İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ve binlerce vatandaş katıldı.

ŞEHİT POLİS MEMURU BEŞİR KURT GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane ziyaretinden dönerken bulundukları otobüsün Sivas'ta devrilmesi sonucu şehit olan 3 polis memurundan biri olan Beşir Kurt, memleketi Malatya’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Ekim Pazar günü Gümüşhane'deki programında görev aldıktan sonra Malatya'ya dönmek üzere yola çıkan Malatya Emniyet Müdürlüğünde görevli polisleri taşıyan Mehmet Oluk yönetimindeki 44 PP 260 plakalı otobüs, gece saat 01.00 sularında Sivas- Erzincan karayolunun 130’uncu kilometresinde Sivas’ın İmranlı ilçesi Ortaköy mevkiinde kaygan yolda kontrolden çıkarak devrilmişti. Feci kazada polis memurları Fatih Çevik (31), Beşir Kurt (40) ve Emrah Horoz (31) şehit olmuş ve 6’sı ağır 33 polis yaralanmıştı.

Şehit polislerin görev yerleri olan Malatya Emniyet Müdürlüğünde dün düzenlenen törenin ardından şehit polis memurlarından Fatih Çevik’in cenazesi memleketi Mersin’e, şehit polis Emrah Horoz’un cenazesi ise memleketi Elazığ’a gönderilmişti.

Malatyalı şehit polis memuru Beşir Kurt için öğle namazına müteakip Şehir Mezarlığında cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına şehit polisin ailesi ve yakınları ile birlikte Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necat Özdemiroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri katıldı.

Cenaze namazı için musalla taşına konulan bayrağa sarılı tabutun yanına gelen şehit polisin yakınları gözyaşlarını tutamayarak ağıt yaktı. Şehit polisin 10 yaşındaki oğlu Bahadır ise sakin bir şekilde tabutun başında bekleyip cenaze namazında cemaatle birlikte saf tuttu.

Şehit polis memuru Beşir Kurt’un cenazesi, Polis Şehitliğinde yapılan saygı atışı ile birlikte toprağa verildi. Son kez şehidin cenazesine bakmak isteyen aile bireyleri sinir krizleri geçirdi. Cenazeden sonra tabutun üzerindeki Türk bayrağı şehidin babasına verildi.

BABASI, ŞEHİT POLİSİ ÖPEREK UĞURLADI

Gümüşhane'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı koruma görevinden dönerken kaza geçirip şehit olan polislerden 31 yaşındaki polis memuru Emrah Horoz memleketi Elazığ'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.Baba Hakan ve ağabeyi Abbas Horoz, şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek gözyaşı döktü.

Kaza, dün gece 01.30 sıralarında Sivas’ın İmranlı ilçesinde Ortaköy mevkisinde meydana gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane programında görev aldıktan sonra Malatya’ya dönmek üzere yola çıkan ve içinde Malatya İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polisleri taşıyan 44 PP 250 plakalı otobüs devrilmişti. Kazada Elazığ'lı 31 yaşındaki Emrah Horoz ve 2 arkadaşı şehit olmuştu. Şehit polis Horoz'un naaşı dün Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından memleketi Elazığ'a getirildi.

ARKADAŞLARINA ŞEHİT OLACAĞINI SÖYLEMİŞ

Bugünde şehidin naaşı son yolculuğuna uğurlanmak üzere İzzetpaşa Camisine getirildi. Cami önünde şehidin naaşı önünde meslektaşları nöbet tutarken, Baba Hakan ile ağabeyi Abbas Horoz, Türk bayrağına sarılı Emrah Horoz'un tabutunu ve fotoğrafını öperek göz yaşı döktü. Oğlunun naaşına sarılan baba "Allah kimseye yaşatmasın bu acıyı" dedi. Baba Hakan Horoz'un yanına gelen 8. Kolordu Komutanı Yılmaz Uyar, başsağlığı diledi. Şehidin babası da, komutana," Arkadaşlarına ben şehit olacağım demiş. Melek diye bir polis arkadaşı var. Ona abla demiş, şehitlik mertebesi çok güzel bir şey, ben şehit olacağım demiş" şeklinde konuştu.

Cenaze namazına Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbettin Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, emniyet personeli, şehidin yakınları ve ailesi katıldı. Cenaze namazı sonrası meslektaşları tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı bir süre Gazi caddesi üzerinde götürüldü. Daha sonra cenaze aracına konulan şehidin naaşı motosikletli polis ekipleri eşleğinde Asri Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

OKTAY İNCE- BURHAN KARADUMAN- HALİL İBRAHİM VARLI

Şehit Polisler Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Polisler Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement