Sepsis Farkındalık Eğitimleri - Son Dakika
Sağlık

Sepsis Farkındalık Eğitimleri

Sağlık Bakanlığı ve Türk Yoğun Bakım Derneği iş birliğiyle 11 ilde, "Sepsis Farkındalık Eğitimleri" düzenlenecek.

14.09.2015 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı ve Türk Yoğun Bakım Derneği iş birliğiyle 11 ilde, "Sepsis Farkındalık Eğitimleri" düzenlenecek.

Türk Yoğun Bakım Derneğinden yapılan açıklamada, 4 etaptan oluşacak "Sepsis Tanı Eğitmleri"nin ilkinin bugün 11 ildeki 24 hastanede verileceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Necmettin Ünal, "Sepsis Farkındalık Eğitimleri"yle 25 bin sağlık personeline ulaşıldığını, bunun yıl boyunca devam edeceğini belirtti.

Avrupa Yoğun Bakım kongresinde "Sepsis Tanı Eğitimleri" ile Sepsis tanısında elde edilen bilgilerin deklare edileceğini aktaran Ünal, "Bilgi güncellenmesinin tüm hekimlerce bilinmesi ve vaka kayıtlarının buna göre yapılması hem hasta kayıplarını azaltmak hem de Sağlık Bakanlığı bünyesinde geçerli ve doğru istatistiki verilerin yer alması açısından oldukça önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye genelinde, tekrarlayan etaplar şeklinde gerçekleştirilecek eğitim programında, "Sepsis Tanı Rehberi"ni Türkiye genelinde tüm hekimlere aktarmanın amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada, hastaların erken tanıyla tedaviye başlanmasını sağlayacak alt yapıyı oluşturmayı hedefleyen eğitimler için özel ve üniversite hastaneleri için de girişimlere başladığı ifade edildi.

Bugünkü eğitimin Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi, Haydarpaşa Numune, Bakırköy Dr. Sadi Konuk, Haseki, Bursa Şevket Yılmaz, İzmir Tepecik, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt, Kayseri, Samsun, Trabzon Kanuni, Antalya ile Adana Numune eğitim ve araştırma hastanelerinde verileceği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Sepsis Farkındalık Eğitimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement