Ses Kayıtlarına Lüleburgaz'dan İstifa Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Ses Kayıtlarına Lüleburgaz'dan İstifa Çağrısı

Ses Kayıtlarına Lüleburgaz\'dan İstifa Çağrısı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde siyasi parti temsilcileri, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtları nedeniyle Başbakan'a istifa çağrısı yaptı.

26.02.2014 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde siyasi parti temsilcileri, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtları nedeniyle Başbakan'a istifa çağrısı yaptı.

17 Aralık günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile yaptığı iddia edilen telefon görüşmesinin ses kayıtlarının internette yayınlanmasının ardından Lüleburgaz'da siyasi parti temsilcileri Başbakan Erdoğan'ı istifaya davet etti.

Konu hakkında açıklama yapan CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, "Görülüyor ki Tayyip Erdoğan için Türkiye ve milletinizin hiçbir önceliği yok. Bu dinlemenin, mahkemenin Bilal Erdoğan için aldığı yasal dinleme kararı ile yapıldığı anlaşılıyor. Öyle ise montaj olmadığı görülecek" ifadelerini kullandı.

Abdüllatif Şener'in canlı yayında 'Ses kayıtlarını dikkatlice dinledim. Ses kesinlikle Tayyip Erdoğan'a aittir, bu kayıtlardaki kişinin Tayyip Erdoğan olduğuna dair bir tereddüt yok' sözünü anımsatan Dibek, "Tayyip Erdoğan'ın ve AKP'nin paniği bu nedenleymiş. Tüm yasaları değiştirmek için TBMM'yi gece gündüz bunun için kullanmak istemişler. Hatta önümüzdeki hafta cumartesi-pazar dahil MİT yasasını değiştirmek için çalışma kararını bu nedenle almışlar. Görülüyor ki Tayyip Erdoğan için Türkiye ve milletinizin hiçbir önceliği yok. O'nun tek derdi kendi pisliklerinin ortaya çıkmasını engellemekmiş. Bu dinlemenin, mahkemenin Bilal Erdoğan için aldığı yasal dinleme kararı ile yapıldığı anlaşılıyor. Öyle ise montaj olmadığı görülecek. Yasal izin ile dinleme yapılmış ise Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile paraların evden kaçırılmasının görüntüleri de mutlaka çekilmiştir. Adalet Bakanının, istifa eden bakanlara ait fezlekeleri niye 45 gün beklettiği ve geri gönderdiği de belli olmuş durumda. İkinci soruşturma için emniyet müdürlerine, Cumhuriyet savcılarının ve mahkemelerin kararlarını niye uygulattırılmadığını da bugün görmüş olduk. Bilal Erdoğan'ın ifadeden kaçırılmasının ardındaki neden de buymuş. İfadeye gitse bu konuşma kendisine sorulacak ve belki de tutuklanacaktı. Bu noktadan sonra TBMM de Tayyip Erdoğan'ı kurtarmak için yapılacak değişiklikler oy veren milletvekillerini de bu suçların ortağı haline getirir" dedi.

"HAYRET EDİLECEK DURUM"

Emek Partisi Lüleburgaz eski İlçe Başkanı, Halkların Demokratik Partisi Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Aytekin Bulut ise ülkede milyonlarca işsiz ve asgari ücretli insanın çalıştığına dikkat çekerek, "Milyonlarca işçinin sefalet ücreti denilen asgari ücrete çalıştığı, yine milyonlarca emeklinin açlık sınırı altında yaşam savaşı verdiği, işsizliğin yüzde 20'lere dayandığı, yüz binlerce gencin iş aradığı, küçük esnafın siftahsız dükkan kapattığı, üretici köylünün yok olmayla karşı karşıya kaldığı bu güzel ülkede, başbakan ve bakan oğullarının, hükümet bürokratlarının evlerinde trilyonlarca para bulunması ve bu trilyonları küçümser bir ifade ile 'üç-beş kuruş' diye nitelemeleri, bilinmeyen kasalarda veya hesaplarda daha nelerin olduğunu, nelerin olabileceğini hayal gücüm dahi almıyor. İnanılacak gibi değil, hayret edilecek bir durum. Normal koşullarda bu iktidarın halktan özür dileyerek, tasını tarağını toplayıp hemen gitmesi gerekir. Bu durumda geriye tek yol kalıyor. Bu sömürü ve talana dur demek. Dur diyebilmek için de, bu ülkenin namuslu ve dürüst insanları, emeğiyle geçinen işçisi, emekçisi, emeklisi, genci, kadını, küçük esnafı birleşmeli, kendi geleceğine ve ülkenin geleceğine sahip çıkmalı. Başka yolu yok" ifadelerini kullandı.

"TÜRK MİLLETİNİN GÖZÜ AYDI"

İşçi Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Hüseyin Baskın, Başbakan Erdoğan'ın bir an önce görevi bırakması gerektiğine öne sürerek, "Bir çok uzman bu ses kayıtları hakkında dün geceden bu yana yorum yapıyorlar. Uzmanlar seslerin kesinlikle bu şekilde benzetilemeyeceğini söylüyorlar ve seslerin Başbakan Erdoğan ve oğluna ait olduğunu vurguluyorlar. Artık bu ses kaydının savunulacak bir durumu yok. Derhal istifa etmeliler. İktidarı Atatürk'ün izinden gerçek Atatürkçülere devretmeliler. Artık iktidar milli hükümete bırakılmalıdır. Türk milletinin gözü aydı" açıklamasında bulundu.

"PARANIN NEREYE GİTTİĞİ BELLİ"

Demokrat Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Orhan Akyıldız ise kısa bir açıklama yaparak "İddialar doğru ise bu paranın nereye gittiği belli oldu. Vatandaşın cebine asgari ücret girerken Başbakan'ın 1 milyar Eurosu olduğu iddia edilmesi paranın da nereye gittiğinin bir göstergesidir. Hükümet hemen istifa etsin" diye konuştu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ses Kayıtlarına Lüleburgaz'dan İstifa Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement