Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" Kampanyası

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının, Bayırbucak Türkmenleri, terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerin yakınları, Doğu ve Güneydoğu'daki terör mağdurlarına yönelik başlattığı "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyasıyla toplanan yardımları taşıyan 7 tır, Hatay'a ulaştı.

11.02.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının, Bayırbucak Türkmenleri, terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerin yakınları, Doğu ve Güneydoğu'daki terör mağdurlarına yönelik başlattığı "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyasıyla toplanan yardımları taşıyan 7 tır, Hatay'a ulaştı.

Yardımları Antakya TOKİ Rasulullah Camisi önünde düzenlenen törenle teslim alan Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının kuruldukları günden bu yana yurt içinde ve dışında devleti, milleti, dini ve diyaneti en güzel şekilde temsil ederek insanlığa hizmette bulunduğunu söyledi.

Ortadoğu, Türkiye ve komşu ülkelerin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Kavillioğlu, şöyle devam etti:

"Memleket olarak doğuda bir terör hadisesi yaşıyoruz. Ülkede terör mağdurları, şehit yakınları ve son zamanlarda bilindiği üzere Suriye'den ülkemize sığınan Türkmen kardeşlerimiz var. Suriye'den ülkemize 5 yıldan bu yana devam eden bir göç var. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türk Diyanet Vakfımız, terör mağdurlarının, şehit ailelerinin ve özellikle Suriye'de evini barkını bırakarak bu kış gününde ülkemize sığınan Türkmen kardeşlerimize yardım maksadıyla bir kampanya başlattı. Halkımız, doğudan batıya, kuzeyden güneye büyük bir cömertlik örneği göstererek yardımda bulundu. Dün, Diyanet İşleri Başkanımızın dualarıyla 20 tır hareket etti. 10 tır, Doğu ve Güneydoğudaki kardeşlerimize yardım olarak gönderildi. 3 tır Kilis'e ve 7 tır da Hatay ilimize gelmiş bulunmakta."

Kavillioğlu, Hatay'a ulaşan yardım tırların her birinde bin battaniye ve bin gıda paketi olduğuna işaret ederek yardımların Yayladağı, Antakya, İskenderun ve Kırıkhan ilçelerindeki Türkmenlere dağıtılacağını aktardı.

Kampanyaya destek veren herkese teşekkür eden Kavillioğlu, "Bu kampanyamız, hem ülkemizde birlik, beraberliğe hem de komşumuz Suriye'de ve Ortadoğu'da akan kan ve gözyaşının dinmesine vesile olur" dedi.

Konuşmaların ardından Mehmet İpek Camisi imam hatibi Rıza Ateş, Kur'an-ı Kerim okurken İl Müftüsü Kavillioğlu da dua etti.

Suriyeli çocuklara yardım

İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneğince (İDKA), Hatay'ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçesindeki Suriyeli ailelerin çocukları için süt ve çocuk bezi yardımında bulunuldu.

İDKA Başkanı Abdurrazzak İldiz, Suriyeli aileler için yardım çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerine gelen ihtiyaç sahibi ailelerin yanlarında olmaya çalıştıklarını ifade eden İldiz, son olarak Suriyeli çocuklar için bin 100 süt ve 5 bin çocuk bezi dağıttıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement