Şırnak Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Kürtçe Konuşmak İsterdim" - Son Dakika
Güncel

Şırnak Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Kürtçe Konuşmak İsterdim"

Şırnak Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Kürtçe Konuşmak İsterdim"

Şırnak'ta Ak Parti il kongresinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kongrede konuşan bazı konuşmacılar gibi konuşmasının bir kısmını, "Kürtçe yapmak isterdim" diyerek, "Ama, bizim zamanımızda Kürtçe seçmeli ders yoktu.

04.01.2015 17:58

Şırnak'ta Ak Parti il kongresinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kongrede konuşan bazı konuşmacılar gibi konuşmasının bir kısmını, "Kürtçe yapmak isterdim" diyerek, "Ama, bizim zamanımızda Kürtçe seçmeli ders yoktu. dolayısıyla hepimiz bu imkandan mahrum büyüdük. Kürtçe konuşabilmeyi arzu ederdim. Ama, çocuklarımız hem Kürtçeyi hem Türkçe'yi güzel konuşmayı önümüzdeki yıllarda başaracaklar ve öğreniyorlar, öğrenecekler" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN AĞRILI VE SANCILI DÖNEMLERİNİ GEÇTİK"

Şırnak Kapalı Spor Salonunda yapılan Ak Parti Şırnak il kongresine, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Aşan, Ak Partili Belediye başkanları ile çok sayıda kişi katıldı. Kongrede konuşan Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, bugün kendilerinin 12 yıldır üzerinde çalıştıkları ve bugün son aşamaya getirdikleri çözüm sürecinin yolculuğun ağrılı ve sancılı dönemlerini geçtiklerini ifade ederek, "Çünkü, biz biliyoruz ki bu meseleyi çözmeden hiçbir konuda mesafe kat edemeyiz .Kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız baldıran zehri içmekten 'gerekirse değil elimizi bedenimizi bu meselenin altına koyarız' diyerek risk almıştır. Biz geldiğimiz noktada umutluyuz, biz çözümün kaybedeni olmayacağımızı, biz savaşın, kavganın, şiddetin, ölümün insanlara neler kaybettiğini bilenleriz. Biz bir kimlik talebini insanın anasının sütü gibi helal talep olarak görenleriz. Çünkü bizim inancımız bize bunu söylüyor"diye konuştu.

Kongrede daha sonra konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, aslında kendisinin de bir çok konuşmacı gibi konuşmasının bir kısmını onlar gibi güzel "Kürtçe yapmak isterdim" diyerek, "Ama, bizim zamanımızda Kürtçe seçmeli ders yoktu. dolayısıyla hepimiz bu imkandan mahrum büyüdük. Yoksa bende en azından muhabbetlerimi izah edebilecek kadar, Kürtçe konuşabilmeyi arzu ederdim. Ama, çocuklarımız hem Kürtçeyi hem Türkçe'yi güzel konuşmayı önümüzdeki yıllarda başaracaklar ve öğreniyorlar, öğrenecekler"dedi. Milli Eğitim Bakanı Avcı, 12 yıldan bu yana bütçeden en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığına ayrıldığını da belirterek, şöyle dedi:

"10 yılda Şırnak'a 400 milyona yakın sadece eğitim ile ilgili yatırımlar yapıldı. Bu inşallah önümüzdeki yıllarda artarak, devam edecek. İşin sevindirici tarafı, özellikle kız çocuklarımızın okullaşmasında oranlar çok yükseldi. Bunda kız imam hatip okullarımızın payı olduğunu biliyoruz ve dolayısıyla bölgedeki talepleri dikkate alarak, kız okullarımıza ayrıca bir öncelik veriyoruz. Bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Şırnak'ta norm kadro itibariyle 1864 öğretmen açığımız var. Benim seçim bölgem Eskişehir. Geçel yıl Türkiye genelinde 50 bin öğretmen ataması yaptık. Ben bakan olarak Eskişehir'e 50 bin içerisinde sadece 7 öğretmen aldık. Çünkü, planlamalarımızı özelikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki öğretmen açıklarımızı gidermek üzere yapmıştık. Öğretmenlerimiz artık Şırnak'a gelirken, nerde barınacağım, nerede kalacağım endişesi duymuyorlar. Çünkü onlar için apart düzenlemeler yaptık, bundan memnun kaldıklarını biliyoruz."

Milli Eğitim Bakanı Avcı, bundan 100 yıl önce Şırnak'a bir başka pravakatörlerin daha geldiğini, İngiliz ajanları Lawrence'nin bu bölgede de ortalığı karıştırmak için epeyi bir gayret gösterdiğini ifade ederek, "Ama, o zaman Cizre de Fransızlara, Şırnak'ta İngilizlere karşı dedelerimiz, olağanüstü bir şuur sergileyerek, bütün planlarını boşa çıkardılar. Şimdi Şırnak'lı, Cizre'li kardeşlerim 100 yıl önce babalarının, dedelerinin gösterdiği bu feraseti şüphesiz göstereceklerdir. Zaten son dönemde olayların seyrine baktığımız zaman, tezgahlanmak istenen oyunlara biraz daha yakından baktığımız zaman, artık şunu net bir şekilde görüyoruz. Halk bu işlerin içerisinde değil. Şırnak, Cizre halkı bu işin içinde değil. Ağrı, Van halkı da bu işin içinde değil. Bu yüzden pek çok kentteki provakasyonlar, taşımalı ekiplerle sahnelenmeye çalışılıyor"dedi.

Kongrenin ardında Bakan Avcı Şırnak Şehr-ı Nuh Otelde Şırnak'in Milli Eğitim Şube müdürleri ile bir araya gelerek kentin eğitim sorunlarını konuştu. Bakan Nabi Avcı'ya Şırnak Valisi Hasan İpek Şırnak'ı sembolize eden Nuh gemisinin maketini, TSO Başkanı Osman Geliş ise kilim, Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Habip Aşan'da Şırnak balını hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Milli Eğitim Bakanı Avcı, 'Kürtçe Konuşmak İsterdim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement