Sivas'ta Ölen 33 Kişi İçin Diyarbakır'da 33 Fidan Dikildi - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Ölen 33 Kişi İçin Diyarbakır'da 33 Fidan Dikildi

Sivas\'ta Ölen 33 Kişi İçin Diyarbakır\'da 33 Fidan Dikildi

Sivas'ta 21 yıl önce Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden 33 aydın ve sanatçı için Diyarbakır Barış Ormanı'nda 33 fidan dikildi.

28.06.2014 13:38

Sivas'ta 21 yıl önce Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden 33 aydın ve sanatçı için Diyarbakır Barış Ormanı'nda 33 fidan dikildi.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan Barış Ormanı'nda Mezopotamya Ekoloji Hareketi ve Bağlar Belediyesi'nin öncülük ettiği, Sivas'ta Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden 33 aydın için 33 fidan dikildi. Diyarbakır Pir Sultan Abdal Derneği Diyarbakır Şubesi, Praksis Müzik Grubu, ve Spor ve Doğa Severler Kulübü üyeleri de bisikletleriyle etkinliğe destek verdi. Fidan dikme etkinliğinde her fidanın üstüne Madımak'ta hayatını kaybeden bir aydının ismi asıldı. Anma etkinliğinde Praksis Müzik Grubu, için küçük bir skeç oynadı. Skeçte aydınların verdikleri mücadelenin mesajı verildi.

Etkinlikte konuşan Pir Sultan Abdal Derneği Diyarbakır Şube Temsilcisi Cafer Koluman, karanlık güçlerin tek kimlik ve tek ulus oluşturmak için 33 aydını yakarak katlettiğini söyledi. Sivas katliamını unutmaması çağrısı yapan Koluman, Sivas'ı unutmanın Dersim, Kahramanmaraş, Çorum, Uludere ve Lice'yi unutmak olduğunu belirterek, katliamlarda hayatını kaybedenleri andı. Türkiye'de birçok katliamın yaşandığını kaydeden Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Eş Başkan Eşref Güler ise, "Çocuklarımız 30 yıldır bu katliamların hesabını sormaya çalışıyor. Bazı kirli kişilikler bu katliamın içinde olabilir, fakat bu katliamın sorumlusu sistem ve devlettir. Bunu yapanlara gerçekten kınıyoruz. Bunu yapanlar bellidir. Bu katliamların hepsinin tek sorumlusu devlettir. Halklar kardeştir Kürt halkının Türk halkıyla hiçbir sorunu yoktur. Kürt halkının sorunu sistemle vardır. ve bu sistem inanıyorum ki toprağın altına gömülecektir" dedi.

Güler'in konuşmasından sonra etkinlik alkışlarla sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Ölen 33 Kişi İçin Diyarbakır'da 33 Fidan Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement