Sonbahar Rotaları - Son Dakika
Güncel

Sonbahar Rotaları

Sonbahar Rotaları

Akdeniz'in turkuaz sularından, limon bahçelerine, Karadeniz'in büyülü dağlarından Arap çöllerine uzanan tur programları ve lezzet durakları Tatilbudur.com önerdi.

11.10.2016 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKDENİZ'DE BİR EGZOTİK GÜZEL: SARDUNYA

İtalya'nın Sicilya'dan sonraki ikinci büyük adası Sardunya, turkuaz rengi denizi, tarihi dokusu ve Akdeniz mutfağının özgün lezzetleri ile keşfedilmesi gereken bir ada. İtalya'nın batısında Korsika'nın güneyinde yer alan ada Roma İmparatorluğu'nun izlerini taşıyan tarihi kalıntıların gizemli atmosferinde cenneti andıran sahilleri ile seyahat severlerin ilgisini çekiyor. Sardunya Adası'nın ünlü limanı ise Avrupa jet sosyetesinin gözde tatil beldeleri arasında gösteriliyor. Adanın plajları kadar turist ağırlayan yaylalarının yanı sıra masif dağların görkemli manzarası da görenleri büyülüyor. Engin mavilerden Akdeniz yeşiline uzanmak isterseniz de üzüm bağlarında üzüm toplayabilir ya da zeytinliklerde piknik keyfini yaşayabilirsiniz. Barumini'de ise Bronz çağından günümüze ulaşan kalıntıların arasında kısa bir tarihi yolculuğa çıkmak mümkün.

KARADENİZ RÜYASI VE BATUM

Yeşilin her tonuna hakim Karadeniz yaylalarının büyülü doğasında ruhunuzu dinlendirip, bölgenin yöresel zenginlikleri ile tanışmak için Karadeniz ve Batum turunu kaçırmayın. Kastamonu'dan başlayarak Sinop ve Samsun'a uzanan turun devamında Doğu Karadeniz'in oksijen deposu şehirleri Ordu, Trabzon ve Rize'ye geçiliyor. Seyrine doyulmayan yemyeşil ormanlarla çevrili Uzungöl, Karadağ eteklerindeki Sümela Manastırı ve tarihi Fırtına Vadisi tüm büyüsüyle keşfedilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Trabzon'da mısır çorbası, Rize'de mıhlama, Batum'da haçapuri gibi birbirinden leziz yöresel yemekler damakları şenlendiriyor. Son zamanların tatil kenti Batum'un ünlü Botanik bahçesindeki binlerce çeşit bitki arasında bir çay molası vermek ve huzurlu bir gezintiye çıkmak da yapılabilecek aktiviteler arasında.

İTALYA'DA TARİH, SANAT VE LEZZET ÜÇLÜSÜ

Roma, Floransa ve Venedik'i karış karış gezerek tarih, sanat, müzik ve lezzet ülkesi İtalya'yı keşfetmeye ne dersiniz? Turun ilk durağını dünyanın en önemli şehirlerinden biri kabul edilen ve gerçek bir kültür sanat cenneti olan Roma oluşturuyor. Kentin ihtişamını gözler önüne seren Vatikan ve Kolezyum şehirde ilk olarak ziyaret edilmesi gereken yerler arasında. Trevi Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri, San Pietro Meydanı ve Panteon'u yakından görmekse oldukça etkileyici. Şehirde başta Antik Roma olmak üzere geçmiş yüzyılların tarihine tanıklık etmek mümkün. Rönesans'ın doğduğu yer olan; adeta bir açık hava müzesini andıran Floransa'da ise Davut Heykeli, Floransa Katedrali ve Uffizi Müzesi ile Rönesans tarihine uzanan yolculukla unutulmaz bir deneyim yaşanıyor. 1700'lü yıllardan kalma Gilli Cafe ayrıca görülmesi gereken yerler arasında. 118 adanın birbirine bağlanmasıyla oluşmuş; bir film platosunu andıran Venedik ise gezinin bir diğer durağı. Gondollarla dolaşırken ve gondolcuların doğaçlama söyledikleri barkarol'ları dinlerken kendinizi bir filmin içinde hissetmeniz mümkün. Ayrıca San Marco Meydanı ve Bazilikası ile Rialto köprüsü şehirdeki etkileyici yapılar arasında.

HEM ÇÖL HEM DENİZ SEFASI İÇİN DUBAİ

Denizi, kumsalları, güneşi, insanın ruhunu ve bedenini ısıtan iklimi, göz alıcı mimarisi, oryantal eğlenceleri, zengin sofraları, çöldeki büyüleyici gün batımları ile unutulmaz bir tatil için Dubai heyecan verici bir rota. Dubai dendiğinde ilk aklan gelen nam-ı değer yelken otel Burj Al Arab şehrin en dikkat çekenlerinden. Otelin önünde yer alan plaj ise dünyanın en güzel kumsallarından biri olarak anılıyor. Kentin simgelerinden biri ve turistlerin ziyaretine açık olan Jumeirah Camisi'nin akşamları gökyüzünü aydınlatan hali bu turun unutulmaz karelerinden biri olmaya aday. Altın ve baharat çarşılarında, geleneksel takıları, Arap mutfağına lezzet katan çeşnileri keşfedecek, oldukça geniş bir koleksiyona sahip olan Dubai Müzesi'nde, şehrin yüz yıllara dayanan tarihsel ve kültürel mirası hakkında bilgi edinmek mümkün. Çöl safarisinde ise eşsiz gün batımının güzelliğine tanıklık ederek macera dolu bir yolculuğa çıkabilirsiniz. 1900'lü yılların, küçük balıkçı kasabası olan, şimdilerde gelenekselliğin modernizm ile kusursuz buluşmasını sergileyen, dünyanın en zengin ve ihtişamlı şehirlerinden Dubai'yi ünlü yapıları, en gözde mekanları ve efsanevi ikonlarıyla yakından görme fırsatını kaçırmayın.

SONBAHARDA EGE HAVASI

Yüzyıllık zeytin ağaçlarıyla ünlü Ayvalık'ta ılık Ege rüzgarlarıyla mevsimin tadını çıkarmanın tam zamanı. Cunda Adası'nın eski taş evleri ve tarihi kiliseleri ile geçmişe kısa bir yolculuğun ardından Şeytan Sofrası'nda gün batımına tanıklık ediliyor. Güneşin gökyüzünde yarattığı renk şöleni, çam ağaçlarının kokusu ve kuş sesleri eşliğinde görülmeye değer. Gezinin bir başka durağı olan üzüm bağları ve yel değirmenleri ile ünlü Bozcaada'da keyifli bir yürüyüşün ardından Ege'nin eşsiz lezzetlerini ve adanın meşhur şaraplarını tatmak mümkün. Kaz dağlarının muhteşem manzarası eşliğinde varılan Assos'ta  ise Akropol, Athena Tapınağı, Surlar, Sarnıçlar ve Banyo Odaları görülecek yerler arasında. Aristo'nun felsefe okuluna ev sahipliği yapmış Assos, diğer adıyla Ege'nin saklı cenneti keşfedilmeyi bekliyor. Beş bin yıllık tarihinde defalarca yıkılıp yeniden kurulan Truva Antik Kent; Antik Tiyatrosu ve yaşam alanları ile ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Yeşilin ve mavinin her tonunu barındıran, Kurtuluş Savaşı destanının yazıldığı Gelibolu ve Çanakkale Şehitliği de ziyaret edilecek yerler arasında.Ege'nin doğal güzelliklerini, leziz yemeklerini deneyimleyerek, tarihi miraslarını keşfedeceğiniz 5 gece 6 günlük Kuzey Ege Turu 529,99 TL'den başlayan fiyatlarla.

ALPLERİN GÖLGESİNDE BEŞ ÜLKE

Gezinin ilk durağı, Fransa Almanya sınırında yer alan Strasbourg, hem kent merkezi, hem de çevrisindeki Orta Çağ ve Rönesans mimarisinin etkisiyle bir açık hava müzesini andırıyor. 1988 yılından bu yana UNESCO'nun insanlık mirası listesinde yer alan şehirde, La Petit France olarak anılan kanal kenarında yürüyüş yapmak ve şehrin simgesi leylekleri her yerde görmek mümkün. Civardaki köy ve kasabalardan oluşan, 170 kilometrelik "şarap yolunu" keşfe çıkarak Alsace adı verilen bölgede şarap tadımı yapabilirsiniz. Alplerin gölgesinde gezilecek bir diğer ülke de İsviçre. İsviçre'nin ikinci büyük kenti Cenevre lüks kafe ve restoranları, tarihi binaları, tertemiz sokakları ve huzurlu doğası ile adeta medeniyetin başkenti. Çevresinde romantik yürüyüşler yapabileceğiniz Leman Gölü, şehrin iki yakasını bağlayan Mont Blanc Köprüsü ve Notre Dame Adası görülecek yerler arasında. Fransız Rivierası'nın incisi, yeşil ve mavinin ahenkli uyumu ve muhteşem doğası ile Nice şehri ise İtalyan mimarisini yansıtan sokakları, şık kafeleri ve sıcakkanlı insanları ile bir diğer keşif rotası. Tarihi binalar ve palmiyelerin çevrelediği sahil şeridi Promenade des Anglais, irili ufaklı meydanlara açılan daracık Nice sokakları ve dünyaca ünlü çiçek pazarı şehirde görülecek yerler arasında. Çeşmeleri ve sanat galerileri ile ünlü, Ortaçağ'dan kalma, surlarla çevrili kale şehri St Paul De Vence'in her köşesi fotoğraf tutkunları ve tarih sevenler için en favori yerlerden biri. Gezinin son adreslerinden Milano'da ise ünlü İtalyan markalarından bol bol alışveriş yaparak, Vittorio Emanuele pasajında harika yemekler yemek mümkün.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sonbahar Rotaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement