Suriye Sınırında Kaçakçılar Güvenlik Güçlerinin Üzerine Kaleşnikofla Ateş Açtı - Son Dakika
Güncel

Suriye Sınırında Kaçakçılar Güvenlik Güçlerinin Üzerine Kaleşnikofla Ateş Açtı

Dün sabah Türkiye-Suriye sınırını geçme girişiminde bulunan kaçakçılar güvenlik güçlerinin üzerine kaleşnikof tüfeklerle ateş açmalarına karşın geri püskürtüldüler.

19.08.2014 14:47

Dün sabah Türkiye- Suriye sınırını geçme girişiminde bulunan kaçakçılar güvenlik güçlerinin üzerine kaleşnikof tüfeklerle ateş açmalarına karşın geri püskürtüldüler.

TSK'nın internet sitesinden verilen bilgiye göre, Gaziantep ve Kilis'e yakın Havuzlubahçe'de İnanlı Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk alanında beş kişinin Suriye'den Türkiye'ye kaçak malzeme geçirmeye çalıştığı belirlendi. Bölgeye giden devriye şahısların "dur" ikazına uymamaları nedeniyle havaya ikaz ateşi açtı. Kaçakçılar da yanlarında getirdikleri malzemelerden bir kısmını bırakarak hududun Suriye tarafına kaçtı.

Kaçakçıların yeniden ellerinde çuvallarla sınıra yaklaştıklarının belirlenmesi üzerine devriye yeniden geçiş bölgesine geldi.

Bu sırada hududun Suriye tarafındaki ağaçlık bir bölgeden başka bir grup tarafından devriyeye Kalaşnikof Piyade Tüfekleri ile ateş açıldı. Açılan ateşe önce devriye, sonra da bölgeyi takviye eden zırhlı devriye ateşle karşılık verdi. Açılan karşı ateşler üzerine, Suriyeli şahıslar, geldikleri istikamete doğru geri bölgeye kaçtı.

Olayla ilgili Kilis Valiliğine, Kilis Cumhuriyet Savcılığına ve Gaziantep'deki 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Askeri Savcılığa bilgi verilerek adli tahkikat başlatıldı.

Dün ayrıca sınır devriyesi Hatay- Narlıca kesimindeki Türkiye-Suriye sınırında, Asi nehri üzerinde ve çevresinde kaçakçık faaliyetlerinde kullanılan 500 metre boru hattı, 60'ar litrelik 95 adet akaryakıt bidonu ve yedi sal tespit etti. Bulunan 500 metre boru hattı, 48 adet bidon ve yedi adet sal Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildi, 47 adet bidon ve bidonlar içerisindeki 3820 litre kaçak akaryakıt, Babatorun Jandarma Komutanlığına teslim edildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Suriye Sınırında Kaçakçılar Güvenlik Güçlerinin Üzerine Kaleşnikofla Ateş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement