Taşdemir: "İstikrarın Sürmesi Gerekiyor" - Son Dakika
Yerel

Taşdemir: "İstikrarın Sürmesi Gerekiyor"

Taşdemir: "İstikrarın Sürmesi Gerekiyor"

1 Kasım genel seçimlerinde AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı olan Doç. Dr. Cemal Taşdemir, AK Parti iktidarının 14 yılda, hem Malatya hem bölge hem de ülke genelinde çığır açtığını belirterek, “Eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye yapılan yatırımların devam etmesi, istikrarın sürmesi gerekiyor” dedi.

11.09.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Kasım genel seçimlerinde AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı olan Doç. Dr. Cemal Taşdemir, AK Parti iktidarının 14 yılda, hem Malatya hem bölge hem de ülke genelinde çığır açtığını belirterek, "Eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye yapılan yatırımların devam etmesi, istikrarın sürmesi gerekiyor" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Cemal Taşdemir, AK Parti iktidarıyla hem ülkenin hem Malatya'nın hem de bölgenin 14 yıldır önemli kazanımlar elde ettiğini anımsatarak, istikrarın sürmesi gerektiğini kaydetti. İnönü Üniversitesi (İÜ) Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cemal Taşdemir, hem AK Parti'nin 5'nci olağan kongresini hem ülke hem de Malatya gündemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. AK Parti 5'inci kongresinin çok önemli ve kritik bir dönemde yapıldığını vurgulayan Taşdemir, büyük kongrenin birlik, beraberlik ve kardeşlik şöleni içinde geçeceğini söyledi. Taşdemir, "AK Parti'nin tüm olağan ve olağanüstü kongrelerinin AK Parti'mize, tabanımıza ve teşkilatımıza büyük sorumluluklar yüklemiş ve buradan alınan güçle de Türkiye'de büyük atılımlar gerçekleştirmiştir. Şimdi aynı vazife 5'inci, olağan büyük kongrededir. Bu kongremiz Türkiye'nin demokratikleşme, kalkınma, ilerleme ve değerleriyle bütünleşme yolculuğuna, evrensel sorumluklarına ara vermeden, tüm hızıyla devam etmesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, milletimizin yeni Türkiye yolculuğuna devam etmesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, 1 Kasım'da tek başına iktidarın ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasının kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, kardeşliğimize halel getirmeye çalışanlara karşı milli iradenin güçlü sesinin kaynağı olacaktır" şeklinde konuştu.

"KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARA NEŞTER VURULDU"

AK Parti olarak, 13 yılda inşa edilen büyük dönüşüm sayesinde ülkenin ve Malatya'nın kronikleşmiş sorunlarına neşter vurduklarını belirten Taşdemir, AK Parti iktidarında eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye kadar çığır açtıklarını vurguladı. 14 yıllık AK Parti iktidarında Malatya'daki okul sayısını 847'den bin 111'e çıktığını ifade eden Taşdemir, eğitim alanında yapılan yatırım ve hizmetleri şöyle sıraladı: "Eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla Malatya'da yeni 3 bin 742 derslik inşa ettik. Öğrencilerin daha rahat şartlarda öğrenim görebilmesi için eğitimin her kademesinde derslik başına düşen öğrenci sayısını düşürdük. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırdık. Okul öncesi eğitimin kapsamını genişleterek 3 ila 5 yaş arasında okullaşma oranını 2002'de yüzde 5,6'dan 2014'te yüzde 60,4'e yükselttik. Okullaşma oranının artmasıyla ortaya çıkan öğretmen ihtiyacını gidermek için her kademede çok sayıda yeni öğretmen istihdam ettik. Malatya'da görev yapan öğretmen sayısını son 13 yılda 7 bin 334'ten 12 bin 114'e çıkardık."

" SAĞLIĞA, 301 LİRA YATIRIM YAPTIK"

AK Parti iktidarında sağlık alanında da çığır açtıklarını vurgulayan Taşdemir, Malatya merkez ve ilçelerinde son teknoloji cihazlarla donatılmış yeni sağlık tesisleri yaptıklarını kaydetti. AK Parti iktidarında Malatya'ya 301 milyon lira yatırım yapıldığını hatırlatan Taşdemir, Malatya Bölge Hastanesi (800 yataklı) başta olmak üzere Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi (75 yataklı), Pütürge Entegre İlçe Hastanesi (30 yataklı), Arapgir İlçe Hastanesi (25 yataklı), Yazıhan İlçe Hastanesi (10 yataklı), Yazıhan Fethiye ASM Lojmanı, Pütürge ASM 4 Daireli Lojmanı, Arapgir ASM 4 Daireli Lojmanı, Merkez 112 İstasyonu ve Merkez Mücelli 112 İstasyonu yapıldığını vurguladı.

"SAĞLIKTA, BİRİNCİ SINIF HİZMET GETİRDİK"

"AK Parti iktidarında yeni sağlık tesislerinin yapımı, hastanelerin tıbbi cihaz kapasitesinin artırılması, hasta yataklarının nitelikli hale getirilmesi gibi hizmetleri yürütebilmek için bütçeden sağlığa ayrılan payı arttırdık" diyen Taşdemir, bu kapsamda yapılan hizmet ve yatırımları şöyle ifade etti:

"Ambulans filomuzu genişlettik. Aile hekimliği, evde sağlık hizmeti, ilaca ulaşımın kolaylaşması, Alo 182 Randevu Sistemi gibi devrim niteliğinde yeniliklerle vatandaşımızın sağlık çilesine son verdik. Sağlık alanında getirdiğimiz yeni anlayışla, önleyici ve koruyucu sağlık hizmetlerini yaygınlaştırdık. Hastanelerimizde teknik donanım eksikliği kalmadı. Son teknolojiyi takip ederek tıbbi cihaz yenilemeleri ile cihaz eksikliği nedeniyle ileri merkezlere sevkler sona erdi. 2002 yılında Malatya'da Sağlık Bakanlığı hastanelerinde MR (Manyetik Rezonans) cihazı hiç yokken 3 MR, 3 BT cihazı ile vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunuyoruz. Malatya'daki Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 2002 yılında 3 USG (Ultrason), 9 Hemodiyaliz Cihazı varken 2014 yılında 27 USG, 64 Hemodiyaliz Cihazı ile vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunuyoruz." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşdemir: 'İstikrarın Sürmesi Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement