TBMM Bor Alt Komisyonu Üyeleri Hisarcık'ta - Son Dakika
Yerel

TBMM Bor Alt Komisyonu Üyeleri Hisarcık'ta

TBMM Bor Alt Komisyonu Üyeleri Hisarcık\'ta

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nun yürüttüğü kanunda değişiklik çalışmaları kapsamında oluşturulan alt komisyon üyeleri, Kütahya'nın Hisarcık ilçesindeki bor işletmelerinde incelemelerde bulundu.

11.07.2012 14:00

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nun yürüttüğü kanunda değişiklik çalışmaları kapsamında oluşturulan alt komisyon üyeleri, Kütahya'nın Hisarcık ilçesindeki bor işletmelerinde incelemelerde bulundu.

Bor Tuzları, Trona ve Asfaltit Madenleri ile Nükleer Enerji Hammaddelerinin İşletilmesini, Linyit ve Demir Sahalarının Bazılarının İadesini Düzenleyen Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'yla ilgili AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın ve MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'tan oluşan Meclis Alt Komisyon üyeleri Emet Borik Asit ve Hisarcık Konsantratör tesislerinde incelemelerde bulundular.

İncelemeler esnasında Komisyon Üyeleri Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz ve Emet Bor İşletme Müdürü Emin Türk tarafından bilgilendirildi.

İncelemeler esnasında basın mensuplarına bir açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez," Komisyon üyesi arkadaşlarla Kırka'da incelemelerde bulunduk, bugün de Emet ve Hisarcık'taki tesislerde incelemelerde bulunuyoruz. Burada yapılan işlerle ilgili mecliste yasal bir düzenleme söz konusu olacak. Bu işletmelerde yapılan işleri bizzat yerinde görerek, daha sonra da tarafları dinleyerek buradaki çalışmalara bakacağız. Bu yasal düzenlemeye sendikalar tarafından " Bor özelleştiriliyor" denilerek itiraz ediliyor. İddia ettiği gibi bor madenleriyle veya işletmeleriyle ilgili bir özelleştirme söz konusu değil. Çıkacak yasada da söz konusu değil. Sadece çıkarılmak istenen yasa taslağında bu tesisler devletin, işçiler özeldir. Özelleştirme buranın madenini, işletmenin mülkiyetini devretmek demek. Öyle bir şey yok. İşletme devletin, maden devletin, makine de devletin, sadece işçi müteahhidin. Burada gördük ki bor madeni kırılıp, temizlendikten sonra maden daha da saflaştırılmış ve zenginleştirilmiş oluyor. İçerisinde yüzde 25-30 olan maden oranı yüzde 40-42'ye çıkıyor. Bu durumda devlet vatandaşa diyecek ki " kardeşim sen burayı işlet ben sana 100 ton maden vereceğim senden 42 ton saf maden isterim." Bu tesisi mülkiyeti de makinesi de devletin. Bor ülkemiz açısından özel bir madendir. Biz burada bir aksaklık, eksiklik, yanlışlık olmaması ülkemizin menfaati adına Komisyon üyesi arkadaşlarla yerinde inceleme ve tespitlerde bulunuyoruz.. Daha sonra komisyon olarak tarafları dinleyip raporumuzu hazırlayacağız " diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TBMM Bor Alt Komisyonu Üyeleri Hisarcık'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement