TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

Muhalefet partilerinin grup başkanvekilleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Türkiye'nin bu konudaki tutumu konusunda hükümetin Genel Kurul'u bilgilendirmesini talep etti CHP Balıkesir Milletvekili Havutça'nın dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu üyeliğinde istifa ettiği Genel Kurul'un bilgisine sunuldu.

18.07.2014 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın  dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu üyeliğinde istifa ettiği Genel Kurul'un bilgisine sunuldu.

Bazı AK Parti milletvekilleri Genel Kurul'a boyunlarında Filistin Bayrağını sembolize eden atkılarla katıldı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken yerinden söz alarak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin TBMM'nin ortak bir bildiri yayınlama hazırlığı içinde olduğunu belirttiler. Grup Başkanvekilleri ancak bunun yanında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun TBMM Genel Kurulu'nu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Türk hükümetinin buna yönelik tavrı karşısında bilgilendirmesi gerektiğine işaret ettiler. Kamuoyunun da gelişmeleri merak ettiğini ifade eden grup başkanvekilleri, hükümetin Genel Kurul'u bilgilendirmesi talebinde bulundular.

Daha sonra yerinden söz alan Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay da TBMM'nin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin ortak bildiri yayınlanmasının önemli bir adım olduğuna dikkati çekti. Ancak Türkiye'nin daha etkili ve ön alıcı girişimlerde bulunması gerektiğine işaret eden Günay, "TBMM'deki bütün siyasi partileri ve bağımsız milletvekillerini temsilen bir milletvekili grubu acilen Gazze'ye ulaşmak üzere yola çıkmalı, Filistin ve İsrail yetkilileri ile görüşerek ateşkesin sağlanması ve barış ortamının avdeti için temaslar yapmaya çalışmalıdır. Filistin halkıyla dayanışmamızı ve barış çağrımızı eylemli olarak dünyaya duyurmalıdır" dedi.

Başkanvekili Yakut, hükümeti temsilen Genel Kurul'da bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya muhalefet partilerinin hükümet tarafından bilgi verilmesi yönündeki taleplerini hatırlatması ve "Sayın Bakan açıklama yapacak mı?" diye sorması üzerine söz alan Avcı da, "Arkadaşlarımız Sayın Dışişleri Bakanıyla temas kurmak için arıyorlar. Gereken açıklamayı onunla görüştükten sonra yapacağım" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement