TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, "Bilinmelidir ki 15-16 Temmuz halkımızın milli iradeye vücut vererek, sahip olduğu egemenliği koruma mücadelesidir.

19.07.2016 16:15

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, "Bilinmelidir ki 15-16 Temmuz halkımızın milli iradeye vücut vererek, sahip olduğu egemenliği koruma mücadelesidir. ve halkımızın demokratik devrim hareketidir." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Bahçekapılı, birleşiminin açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yarısı üst aklın kontrolündeki malum örgüte mensup ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinde yuvalanmış bir avuç teröristin millete ve devlete karşı hain bir darbe teşebbüsünde bulunduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast denemesi ile eş zamanlı başlayan bu alçak darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığının, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet birimleri ile medya ve yayın sağlayıcı kurumların işgal edilmeye çalışıldığını, vatandaşların şehit edildiğini, Gazi Meclis'in savaş uçaklarıyla bombalandığını belirten Bahçekapılı, "Olayların en sıcak anında ise Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu Meclis bombalar altındayken, Meclis Başkanımızın başkanlığında darbeye karşı dik durdu, parti gruplarımız, milletvekillerimiz çalışmalarını bu şartlar altında ara vermeden sürdürdü, yekvücut oldu." diye konuştu.

Bahçekapılı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meclis'imiz bu demokratik duruşu sergilerken, aziz halkımız emniyet güçleriyle beraber tankların, kurşunların üzerine yürüdü, savaş uçaklarından korkmadı. Bilinmelidir ki dünya siyasal tarihinde böyle bir Meclis destanı yoktur. Millet olma iradesini, kendini feda ederek, gösteren böyle bir halk yoktur. Bu halk bizim halkımız, bu millet bizim milletimiz, bu Meclis bizim Meclis'imizdir. Bizler içinden çıkardığı, temsilcisi değil kendisi olarak gördüğü ülke liderinin kararlı ve dik duruşuyla bütünleşerek ve onun sözüyle harekete geçerek gerici ve faşist darbe kalkışmasını paramparça eden bir halkın evlatlarıyız. Bu halkın ve halkımızın milletimizin parçası olmaktan, onu temsil etme şerefine sahip olmaktan ne kadar gurur duysak azdır. Bilinmelidir ki 15-16 Temmuz halkımızın milli iradeye vücut vererek, sahip olduğu egemenliği koruma mücadelesidir. ve halkımızın demokratik devrim hareketidir. 15-16 Temmuz halkımızın milli, yerli, demokrat ve cesur kurumlarına, cumhurbaşkanına, TBMM'ne demokratik hükümete, kahraman ordusuna ve emniyet güçlerine sahip çıkma destanıdır. 15-16 Temmuz halkımızın kurucu liderimiz Atatürk'ün emaneti cumhuriyetimize, laik demokratik ve hukukun üstünlüğüne dayalı siyasal sistemimize tanklara, toplara, silahlara kurşunlara vücudunu siper ederek, sahip çıktığı bir tarihin adıdır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a, Meclis'te grubu bulunan tüm partilere, genel başkanlarına, grup başkanvekillerine, milletvekillerine ve medya kuruluşlarına cesaretleri, sergiledikleri Çanakkale ve Kurtuluş savaşı ruhu için teşekkür eden Bahçekapılı, millete geçmiş olsun dileklerini iletti, demokrasi şehitlerinin anıları önünde saygı ile eğildiğini bildirdi.

Bahçekapılı, bugün Trabzon Maçka'da şehit düşen güvenlik güçlerine de Allah'tan rahmet ailelerine ve tüm ulusa başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi. Bahçekapılı, terör saldırısını kınadı.

"Kahrolsun tüm darbeler, yaşasın demokrasi"

Ardından gündem dışı söz alan HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, akademisyenlerin sorunlarına değindi.

Yıldırım sözlerine, 15 Temmuz darbe girişiminin halkın iradesiyle başarısızlığa uğratılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı ve "Kahrolsun tüm darbeler, yaşasın demokrasi." ifadesini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de İstanbul'un sorunlarına ilişkin gündem dışı konuşmasında, 15 Temmuz darbe girişimini kınadı. Darbelere karşı çıkmanın herkesin görevi olduğunu vurgulayan Şeker, gelinen süreçte provokatif eylemlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

- "Bunlar canidir, katildir. Katillerin yeri de cehennemdir"

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise gündem dışı konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini kınadı.

Demirel, şunları söyledi:

"Bu topraklarda kendi milletinin üzerine uçakla, helikopterle saldıracak alçaklar asla yetişmez. FETÖ terör örgütü bir projedir. ve belli amaçlarla üzerimize saldırmıştı. Bunların hepsi uzun yıllar boyunca sinsi bir planın parçası olarak özel olarak yetiştirilmiş, eğitilmiş, beyinleri iğfal edilmiş mankurtlardır. Asker kılığına girmiş bu caniler, bu teröristler bu haşhaşiler insan olmadığı gibi Müslüman da olamaz. Mehmetçikler bizim evlatlarımızdır. Evlatlarımızı kandırıp sokağa dökmüş anne ve babalarına, kardeşlerine kurşun sıktırmışlardır. Bu güne kadar kadar pek çok darbe yapılmış, hiçbiri bunların yaptığını yapmamıştır. Onun için bunlar canidir, katildir. Katillerin yeri de cehennemdir."

"Türkiye" yazan kaşkollar takıldı

Öte yandan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Genel Kurul'da partisinin milletvekillerine üzerinde, "Türkiye" yazan kırmızı beyaz renklerde ayyıldızlı kaşkollar dağıttı. Bazı milletvekilleri kaşkolları boyunlarına takarken, bazıları ise sıralarının üzerine serdi.

Daha sonra yerlerinden söz alan milletvekilleri 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimini kınayan konuşmalar yaptı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement