Thk Yozgat'ta Yamaçparaşütü ve Model Uçak Yarışması Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Thk Yozgat'ta Yamaçparaşütü ve Model Uçak Yarışması Düzenledi

Thk Yozgat\'ta Yamaçparaşütü ve Model Uçak Yarışması Düzenledi

Türk Hava Kurumu (THK) Yamaç Paraşütü 2. Etap ve Fun Fly Ligi 3.Etap Model Uçak Yarışması ile Dağ Bisikleti Yarışması Yozgat’ta yapıldı.

17.08.2014 17:31

Türk Hava Kurumu (THK) Yamaç Paraşütü 2. Etap ve Fun Fly Ligi 3.Etap Model Uçak Yarışması ile Dağ Bisikleti Yarışması Yozgat'ta yapıldı.

Bu yıl 15.Yozgat Sürmeli Festivali etkinlikleri kapsamında Dağ Bisikleti ve Türk Hava Kurumu Fun Fly Ligi 3. Etap Model Uçak yarışması Yozgat'ta düzenlendi. 150 sporcunun katıldığı Dağ Bisikleti Yarışması Yozgat Çamlık Milli Parkında oluşturulan 6 kilometrelik parkurda, Model Uçak Yarışması ise Çalatlı Köyü mevkiinde bulunan Model Uçak Pistinde yapıldı. Yarışmayı Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin, Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, THK Havacılık Eğitim Başkanı Bekir Akyüz, THK Yozgat Şube Başkanı Hasan Coşkun, sporcular ve vatandaşlar izledi. Yarışma öncesinde bir gün önce Çeşka Kalesinde düzenlenen Yamaçparaşütünde dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Daha sonra model uçak gösterileri yapıldı. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sürmeli Şenlikleri kapsamında dün akşam yamaçparaşütü ile başlayan bugün dağ bisikleti ve model uçak yarışması ile devam eden bir dizi spor etkinlikleri olduğunu belirterek, "Sabah saat 11'de çamlıkta 6 kilometrelik bir parkurda dağ bisikleti yarışmasını başlattık. Bu yarışma aynı zamanda Yozgat'ın çamlığını tekrar gündeme getirmek açısından bizim için önemli oldu. Bisiklet şampiyonasına 150 ye yakın sporcu katıldı. Bunlar değişik kategorilerde yarışacaklar. Kendi aralarında yaklaşık 6 ayrı grup halinde yarışacaklar. Sporcular Ankara'nın değişik kulüplerinden, Samsun'dan İstanbul'dan Erzurum'dan Adana'dan Antalya'dan ve Türkiye'nin her tarafından 150'nin üzerinde sporcu katıldı" dedi.

THK Havcılık ve Eğitim Başkanı Bekir Akyüz, Yozgat'ta bugün radyo kontrollü model uçak yarışması Fun Flay ligi'nin üçünü etabının düzenlendiğini belirterek, " Bu lig dört ayaktan oluşuyor. Burada bunun üçüncü ayağını yapıyoruz bugün. Bir ay sonra dördüncü ayakla Türkiye Şampiyonu belli olacak. Dün de Yamaçparaşütü yarışması düzenlendi. Yozgat tesisleşme yönünden oldukça hızlı ilerliyor. Uluslar arası standartlarda model uçak pistimiz var. Yozgat'ta THK olarak var olmaya devam edeceğiz. Çok yakın bir gelecekte Yozgat'taki gençler uluslar arası yarışmalarda derece elde edecek konuma geleceklerdir" diye konuştu.

Yamaçparaşütü Hedef Şampiyonası 2. Etap yarışmasına 18 sporcu katılırken, Yarışmada Mevlüt Hoyraz birinci, Ali Çakır ikinci, Mustafa Üri üçüncü oldu. Takım olarak ise THK birinci, Kayseri Havacılık ikinci Gökyüzü ise üçüncü oldu. Bayanlarda ise Özlem Bağ birinci, Gülşah Hoş ikinci Gülcan Şimşek Üçüncü oldu. Dağ Bisikleti yarışmasında elitler kategorisinde Bayram Eroğlu birinci, Ali Çakas ikinci Cumhur Boyraz üçüncü oldu. Model uçak yarışmasında 21 sporcu 10 takım yarışırken yarışmada ferdide Melih Ulupınar birinci, Oğuzhan Koca ikinci, Kamil Yükselen üçüncü oldu. Takımlarda ise Ankara Model Uçak Kulübü birinci, Gökçen A ikinci, Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü üçüncü oldu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Thk Yozgat'ta Yamaçparaşütü ve Model Uçak Yarışması Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement