Tokat - Zile?de Parkın İmara Açılmasına Mahalleli Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Tokat - Zile?de Parkın İmara Açılmasına Mahalleli Tepkisi

Tokat - Zile?de Parkın İmara Açılmasına Mahalleli Tepkisi

Zile'de parkın imara açılmasına mahalleli tepkisi TOKAT'ın Zile ilçesinde daha önce çocuk parkı olarak kullanılan alanın belediye tarafından imara açılarak inşaat yapılmasına tepki gösteren bir grup mahalleli protesto düzenledi.

19.06.2015 14:20

Zile'de parkın imara açılmasına mahalleli tepkisi

TOKAT'ın Zile ilçesinde daha önce çocuk parkı olarak kullanılan alanın belediye tarafından imara açılarak inşaat yapılmasına tepki gösteren bir grup mahalleli protesto düzenledi.

Zile'de Belediye Yunus Emre Mahallesinde bulunan Cemile Albayrak'a ait 2 bin 273 metrekare alanı encümen kararı ile 14 Şubat 2011 tarih ve 40 sayılı kararı ile "kamu yararına park yeri" olarak 80 bin lira bedelle kamulaştırıldı. Ancak Zile Belediyesi, park yapmak için kamulaştırdığı taşınmaz hakkında Belediye Meclisi'nin 3 Temmuz 2013 tarih ve 61 sayılı kararı ile imar planı değişikliği yaparak dava konusu taşınmazı mesken yeri ilan etti. Ardından ise taşınmazın, İhale Kanunun 45'inci maddesi uyarınca açık teklif üsulü ile ihale edilmesine karar verdi. Arsa 29 Eylül 2014 tarih ve 108 nolu encümen kararı ile 479 bin 641 liraya Eryılmaz Proje Müh. İnş.San. ve Tic. A.Ş'ye satıldı. Ayrıca Dinçerler Mahallesi'nde belediyeye kayıtlı olan 3 bin 146 metrekarelik çocuk parkı da Belediye Meclisi kararıyla "mesken" yerine dönüştürüldü. 29 Eylül 2014 tarihli encümen kararı ile 1 milyon 447 bin 583,20 TL'ye Gökmen Atıcı isimli kişiye satıldı. İlçede yaşayan avukat Sultan Aktaş, meclis kararlarının ve encümen kararlarının iptali istemiyle Tokat İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Ancak mahkeme davayı reddedince avukat Aktaş, kararı temyize gönderdi. Dosyanın şu anda Danıştay'da incelemede bulunduğu öğrenildi.

MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ

Dinçerler Mahallesinde oturanlar, daha önce çocuk parkı olarak kullanılan alanda inşaat çalışmalarının başlaması üzerine eylem yaptı. Çok sayıda mahalleli inşaat alanına giderek tepki gösterdi. Yaşanan tepkilerin üzerine burada bulunan iş makinelerinin sürücüleri çalışmaları durdurarak alandan ayrıldı. 'Yeşilime dokunma', 'Parklar çocuklarındır', 'Rantçı belediyeye hayır' yazılı pankart taşıyan grup, 'Parklar bizimdir bizim kalacak' şeklinde slogan attı.

"KAMU YARARINA YAPILMAMIŞTIR"

Burada grup adına açıklamalarda bulunan avukat Sultan Aktaş, Zile Belediyesini eleştirdi. İlçede daha önce park alanı olarak kullanılan alanın ranta teslim edildiğini öne süren Aktaş, "Tapuda Dinçerler Mahallesi Ordu Caddesinde belediye adına kayıtlı bulunan bu park yeri Zile Belediye Meclisi kararıyla imar planı değişikliği yapılarak mesken yerine dönüştürülmüştür. Yine, Yunus Emre Mahallesi bir kişiye ait olan alan, Zile Belediye encümeninin kararı ile kamu yararına park yeri olarak kamulaştırılmıştır. Ancak imar değişikliği yaparak burayı taşınmaz mesken yeri yapmış, daha sonra burayı da satmıştır. Parklarla ilgili meclis kararlarının ve encümen kararlarının iptaline ilişkin davalar şuan Danıştay'da olmasına rağmen mahkeme sonuçları beklenmeden parkı satın alan kişiler alanı hızla şantiyeye dönüştürmüştür. Belediyenin bu parkları imar planı değişikliği yaparak mesken alanına dönüştürülmesine ilişkin meclis kararı 3194 sayılı imar kanununa ve imar yönetmenliğine açıkça aykırıdır. Zile Belediyesi'nin yaptığı imar planı değişikliği, kamu yararı amacıyla değil, kişi yararı amacıyla yapılmıştır. Parklar çocuklarındır, parklar halkındır" dedi.

Ak Parti yönetimindeki Zile Belediyesi ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat - Zile?de Parkın İmara Açılmasına Mahalleli Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • zileli uyan: zileli vatandaşım uyan lütfi sizi ayakta uyutuyor ayakta uyanın vermeyin artık şu adama oy kendi adamlarının cebini dolduruyor bu olaya bi dur diyin. 0 0 Yanıtla

Advertisement