Türkiye'deki Suriyeli Sayısı 1.5 Milyonu Geçti - Son Dakika
Güncel

Türkiye'deki Suriyeli Sayısı 1.5 Milyonu Geçti

Son 3 gün de dahil olmak üzere Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin sayısı 1.6 milyona yaklaştı. Bu rakam, Türkiye'de 70 ilin nüfusunu geride bıraktı.

23.09.2014 07:41  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD’in saldırılarından kaçarak Şanlıurfa’ya gelen Suriyeli Kürtlerin sayısı 200 bine ulaştı. Kayıt altına alınan 130 bin kişi Geçici Barınma Merkezleri’ne yerleştirildi. BM'nin rakamlarına göre son üç gün de dahil olmak üzere Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin sayısı 1.6 milyona yaklaştı. Bu rakam ise Türkiye'nin 11 büyük kenti hariç 70 ilin nüfusunu geride bıraktı.

Son göç dalgasıyla 1 milyon 570 bini bulan Suriyeli sayısı, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bursa, Kocaeli, Konya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Gaziantep dışındaki tüm illeri geride bıraktı.

İKİ GÜNDE 100 BİNİ AŞKIN MÜLTECİ

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Suriye’den Türkiye’ye kaçan göçmenlerin şimdiye kadar görülmemiş bir biçimde arttığını belirtti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor, "Son üç buçuk yıldır iki günde 100 bin kişinin sınıra akın edip Türkiye’ye girdiğine tanık olmamıştık" dedi. Cuma ile Cumartesi arası 70 bin Suriyelinin Türkiye’ye geçtiğini saydıklarını belirten Batchelor, ’Ama herkesin sayılıp kaydedilemedi. Yüz bini çoktan aşmış olabilir" diye konuştu.

1.6 MİLYON KİŞİYE YAKLAŞTI

Türkiye’de bulunan mülteci sayısı 1.6 milyona yaklaştığını belirten BM yetkilisi, bu sayının nerede son bulacağını kestiremediklerini söyledi. Irak ve Suriye’de terör estiren IŞİD, Suriye’nin Türkiye’ye sınır kentlerinden olan Kobani çevresinde, 39’u Cuma günü olmak üzere toplam 60 köyü ele geçirdi. (Kaynak: Hürriyet)

Türkiye\'deki Suriyeli Sayısı 1.5 Milyonu Geçti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türkiye'deki Suriyeli Sayısı 1.5 Milyonu Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • SDF: Getirin getirin, önce silahlar yollayın sonra getirin. 14 2 Yanıtla
  • İleride .Görecegiz: BÖYLE BİŞEY VARMIYA ? ÜLKEMİZ YOL GEÇEN HANINA DÖNDÜ. . NEREDE SINIR GÜVENLİĞİ ? 11 0 Yanıtla
  • Gonyali Kürd: Askere taş , polise molotof atacak adam lazımdı zaten . . . 11 0 Yanıtla
  • İleride .Görecegiz: BÖYLE BİŞEY VARMIYA ? ÜLKEMİZ YOL GEÇEN HANINA DÖNDÜ. . NEREDE SINIR GÜVENLİĞİ ? 10 0 Yanıtla
  • Ant.: Dünyanin en zengin devletlerinden Almanya bile düne kadar meclislerinde mülteci sayisini 10 bin ne cikarmakla konusurken Almanya kadar zengin olmayan ülkemiz nerdeyse 2 milyon mülteci kabul edicek. Helal olsun Türkiyemize. Gurur duyuyorum. Insanlik ögrensinler. Afrika kitasinda akdenizde havadan batan gemileri görüp bilerek kurtarmadiklari ortaya cikdi. Cesaretleri kirilsin gelmesinler diye. 20 bin mülteci öldü akdenizde. koskoca avrupa toplam 130 bin mülteci kabul etti. Avrupalilar cogu insanlar aydin gecinirler ama 1km ilerisinde mülteci yasamasini istemezler. Cogu rahatsiz oluyor 6 1 Yanıtla
    Ant: pardon 200 bin Mülteci öldü 0 0 ant.: yine yanlis pardon :-) 2 bin yazicakdim 0 0
  • ...........: YAKINDA MİLLETİN BELİNİ KIRARLAR VERGİDEN ZAMLARDAN SANKİ BİZİM ÜLKEMİZ ÇOK ZENGİN BİZİM BİR SÜRÜ EKMEĞE MUHTAÇ FAKİR İNSANIMIZ VAR ONUDA BIRAKIN ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIP KİRA VEREN AİLESİNE BAKAN MİLYONLARCA İNSANIMIZ VAR YAZIK GÜNAH YA DAHA BUNLARA NE ZAMANA KADAR BAKILACAK AVRUPADAN DA HAYIR YOK BİRDE BUNLARI ESAT BİR DAHA ÜLKEYE SOKMAZ KALDILAR BAŞIMIZA ÜLKE YETERİNCE KARIŞIK BİRDE SURİYELİLER EKSİKTİ TAMAM ALLAH SAVAŞI KİMSENİN BAŞINA VERMESİN AMA BENİM MİLLETİMİN MENFAATİDE HERŞEYDEN ÖNEMLİ. . . BUNLAR ÜLKEYİ BİRBİRİNE KATACAK KÜLTÜRLERİ FARKLI YAŞAYIŞ TARZLARI FARKLI TOPLUMUN SOSYAL YAPISINI DA BOZACAKLAR SADECE EKONOMİYİ DEĞİL. . . 6 0 Yanıtla
  • Anta.: Burda Kürt kardeslerimiz üzerine kötü seyler yazanlar herhalde pkk sempatizanlari. Islerine geliyorya daha fazla sempatizan toplamaya calisiyorlar galiba. Irkcilik yaparak sanki baska insanlardan farklari var. Sanki onlarin kani siyah beya mavi. Her insanin iki eli iki bacagi var. Yoksa siz irkcilik yaparak fazla oldugunumu zannediyorsunuz. 7 göbek gecmisinizi arastirisaniz baska bir irkdan oldugunuz ortaya cikarsa ne yapicaksiniz? olur olur. Dünyada en tehlikeli sey ikciliktir. Sadece insanim demem yeterli 3 3 Yanıtla
    muğlalı: ozaman NE MUTLU TÜRKÜM diyene . bu topralklarada huzur içinde yaşacaksan 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement