Türkiye İş Bankası Kosova'daki İlk Şubesini Açtı - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye İş Bankası Kosova'daki İlk Şubesini Açtı

Türkiye İş Bankası Kosova\'daki İlk Şubesini Açtı

Türkiye İş Bankası, Kosova'nın başkenti Priştine'de ilk şubesini açtı.

09.01.2013 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Bankası, Kosova'nın başkenti Priştine'de ilk şubesini açtı.

Kosova'da İş Bankası'nın ilk şubesinin açılışı nedeniyle düzenlenen törene, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanı Mimoza Kusari Lila, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile çok sayıda siyasetçi ve iş adamı katıldı.

Büyükelçi Ozan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bankalarından birinin Kosova'ya gelmesinin iki ülke arasındaki dostluğun göstergesi olduğunu söyledi.

Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanı Lila ise yaptığı konuşmada, yılın ilk açılışını gerçekleştirdiğini belirterek, Türkiye İş Bankası'nın uğurlu geleceğini ve dost ülke Türkiye'den daha fazla yatırım ve destek beklediklerini ifade etti.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise Kosova'daki banka piyasasında büyük değişiklikler yapacaklarını söyleyerek, "Her anlamda rekabetçi olacağız. Faiz fiyatlarıyla ilgili olarak henüz rakam veremiyorum. Ancak en düşük oranlarla piyasaya giriş yapacağız" diye konuştu.

Türkiye İş Bankası'nın Priştine'de açtığı bu şube ile, ülkedeki Türk bankalarının sayısı üçe yükseldi. Türkiye İş Bankası'nın yanı sıra Kosova'da Türk Ekonomi Bankası ve Kosova Yeni Bankası'nın da şubesi bulunuyor.

Ülkede faaliyet gösteren 10 bankanın üçünü Türk bankaları oluşturuyor.

Muhabir: Arben Raşit - Kayhan Gül

Yayıncı: Ömer Çetres - PRİŞTİNE

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye İş Bankası Kosova'daki İlk Şubesini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement