Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Programı Proje Başvuruları Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Programı Proje Başvuruları Sonuçlandı

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Programı Proje Başvuruları Sonuçlandı

Bilecik’te 2014-2020 yıllarında yürütülecek olan Erasmus programı kapsamında okul eğitimi, yetişkin eğitimi ve meslek eğitim alanında 2014 yılı için Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan “Erasmus Bireylerin Öğrenme Hareketliliği” proje başvuruları sonuçlandı.

15.07.2014 11:44

Bilecik'te 2014-2020 yıllarında yürütülecek olan Erasmus programı kapsamında okul eğitimi, yetişkin eğitimi ve meslek eğitim alanında 2014 yılı için Türkiye Ulusal Ajansı'na sunulan "Erasmus Bireylerin Öğrenme Hareketliliği" proje başvuruları sonuçlandı.

Sonuçlarla ilgili Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Erasmus okul eğitimi, yetişkin eğitimi ve mesleki eğitim alanları kapsamında 322 projeye yaklaşık 21 milyon Avro hibe tahsis edileceği belirtildi. Açıklamada, "İlkokullardan meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezlerine, yerel yönetimlerden mesleki kuruluşlara, organize sanayi bölgelerinden merkezi ve yerel kamu kurumlara, derneklerden özel işletmelere kadar farklı alanlardaki kurum ve kuruluşlara sağlanacak hibe desteği ile 10 bin 600 vatandaşımıza Avrupa'da çalışma alanları ve meslekleri ile ilgili eğitim alma ve staj yapma imkanı sağlanacak. Erasmus programı kapsamındaki okul eğitimi, mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi alanlarına bu sene de Türkiye genelinde çok yoğun ilgi gösterildi ve toplam 3 bin 745 başvuru alındı. Avrupa genelinde sunulan proje başvuru sayıları kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı en yüksek başvuruyu alarak programı uygulayan 33 ülke arasında birinci sırada yer aldı. Bu kapsamda ilimizden müdürlüğümüze bağlı okullarımızdan 2 okulumuz asıl listede yer alırken 2 okulumuz da yedek listede yer almaktadır. Projesi kabul edilen okullar ise, Bilecik Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 'Algoloji ve Hemşirelik Hizmetlerinde İnovatif Yaklaşımların AB Boyutu' 63 Öğrenci, 9 Refakatçi toplam 72 katılımcı, proje bütçesi 113 bin 862 Avrodur. Gölpazarı Güner Orbay Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, "Sessiz Hırsız Osteoporozda Bakım Uygulamalarının AB Boyutu" 54 Öğrenci- 3 Refakatçi toplam 57 katılımcı, proje bütçesi 109 bin 410 Avrodur. Bu projelerle önümüzdeki dönemde ilimizden 129 öğrenci 12 refakatçi eşliğinde çeşitli Avrupa ülkelerinde staj görecek ve mesleki becerilerini artırma şansı bulacaklardır. Proje hazırlayan tüm okullarımızı ve müdürlüğümüz Ar-Ge Proje Ekibini kutluyor, başarılarının devamını bekliyoruz" diye belirtildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Programı Proje Başvuruları Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement