Kayseri Valisi: Önemli Olan İnsanların Samimi Olmasıdır - Son Dakika
Güncel

Kayseri Valisi: Önemli Olan İnsanların Samimi Olmasıdır

Kayseri Valisi: Önemli Olan İnsanların Samimi Olmasıdır

Kayseri'de öğrenim gören yabancı öğrencilerin ziyareti esnasında Kayseri valisi Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili "Önemli olan insanların samimi olmasıdır." dedi.

25.04.2015 16:48  Güncelleme: 17:01

Kayseri'de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin ziyaretinde konuşan Vali Orhan Düzgün, Ermeni soykırımı iddiaları konusuna, "Değişik ülkelerin kışkırtmalarıyla, Karadeniz'den Akdeniz'e kadar bir devlet kurulacağı ümidiyle, bazı olumsuz davranışlar içerisine girmişler ve o dönemde maalesef herkes acı hatıra yaşamıştır. Önemli olan insanların samimi olması, beraber kardeşçe bir arada yaşadığımız kişilere, ihanet etmeden birlik ve beraberlik içerisinde hayatı devam ettirmek" dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Öğrenciler Akademisi programı kapsamında, kentte öğrenim gören Afganistan, Cezayir, Moğolistan, Somali, Irak, Bulgaristan, Singapur, Endonezya, Ermenistan, Azerbaycan, Nijerya, Dağıstan ve Çat uyruklu öğrenciler, Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

"OSMANLI'DA AYNI BAYRAK ALTINDA FARKLI MİLLETLER YAŞADI"


Ziyarette konuşan Vali Orhan Düzgün, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. İnsanlara yaklaşırken, onlara karşı olan ön yargılardan kurtulmak gerektiğini ifade eden Düzgün, "Değişik ülkelerdeki milletlerle ilgili, onları tanımadan önce, aslında ne kadar ön yargılı davrandığınızı fark etmiş oluyorsunuz ama onlarla belli bir diyaloga, kardeşçe ilişkilere girince, fikirlerinizdeki yanlışlığı görüyorsunuz. Aslında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden önce de, Osmanlıyı hepiniz biliyorsunuz. Osmanlı toprakları üzerinde, yüzlerce yıl aynı bayrak altında, pek çok millet bir arada yaşamıştır. Sadece Müslümanlar değil, gayrimüslimler de aynı bayrak altında yaşamıştır. Başta Ermeniler ve Rumlar olmak üzere, Kayseri'nin Talas ilçesinde Ali Sait Paşa sokağı var. Eğer görmediyseniz, görmenizi tavsiye ederim. Talas'taki değişik sokaklarda, camilerle, kiliselerin yan yana olduğunu görürsünüz. Bu da gösteriyor ki, yüzlerce yıl beraber aynı sokakta kardeşçesine yaşamışlar" diye konuştu.

Değişik ülkelerin politikaları sonucu, geçmiş dönemlerde insanların birbirlerine düşman kesildiğini dile getiren Düzgün, şöyle konuştu:

"Osmanlının yıkılma dönemlerinde, değişik ülkelerin kışkırtmalarıyla, işte Karadeniz'den Akdeniz'e kadar bir devlet kurulacağı ümidiyle, bazı olumsuz davranışlar içerisine girmişler ve o dönemde maalesef herkes acı hatıra yaşamıştır. Siz de 24 Nisan tarihi itibariyle medyadan takip ediyorsunuzdur. Önemli olan insanların samimi olması, beraber kardeşçe bir arada yaşadığımız kişilere, gruplara ihanet etmeden birlik ve beraberlik içerisinde hayatı devam ettirmeliyiz."

Ziyaretin ardından, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen turizm konulu konferansta Vali Düzgün, katılımcılara kentin kültür ve turizmi hakkında bilgi verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Valisi: Önemli Olan İnsanların Samimi Olmasıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement