Van'da Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Van'da Kutlu Doğum Haftası

Van\'da Kutlu Doğum Haftası

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, bu yıl Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde il genelinde 8 bin 49 etkinlik yapılacağını söyledi.

08.04.2015 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, bu yıl Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde il genelinde 8 bin 49 etkinlik yapılacağını söyledi.

Açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Arvas, her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası'nda bir tema belirlediklerini ve bu yıl ki ana temanın ise "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olarak belirlendiğini söyledi. Arvas, Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Bahçesaray'da 35, Başkale'de 299, Çaldıran'da 181, Çatak'ta 386, Edremit'te 788, Erciş'te 2 bin 48, Gevaş'ta 424, Gürpınar'da 48, İpekyolu'nda bin 976, Muradiye'de 409, Özalp'ta 486, Saray'da 161, Tuşba'da 783 ve müftülük olarak 23 olmak üzere toplam 8 bin 49 etkinlik yapacaklarını söyleyerek, "Bu sayılara okullarda düzenlenecek olan etkinlikler dahil değildir. Ana programımızdan ilki 12 Nisan 2015 Pazar günü saat 12.45'te Yukarı Norşin Camii avlusunda düzenlenecek olan konferans programıdır. Programa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı katılacaktır. Diğer programlarımız ise bayanlara yönelik yine konferans, hasta ziyaretleri, kimsesizleri ziyaret etmek, cezaevindekilere konferans vermek, mültecileri ziyaret etmenin yanı sıra etkinliklerde katılımcılara 10 bin adet 'Ayetlerle Kardeşlik ve Hukuku' kartelası, 10 bin adet '40 Hadiste Kardeşlik' kartelası ve 7 bin 500 adet 'Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku' isimli kitap hediye edilecektir" dedi

Arvas, Peygamber yaşantısını kendisine şiar etmeyen bir insanın kurtuluşa ermeyeceğini ifade ederek, özellikle hicret zamanında Mekkeli muhacirlerle Medineli ensar ve diğer kavimlerin Peygamber Efendimizle yaşama ahlakıyla orada bulunan bütün insanlara bir örnek teşkil ettiğini hatırlattı. Arvas, "Peygamber Efendimiz (S.A.V), Allah tarafından sevilmiş ve seçilmiş 'Numuneyi İmtisal' dediğimiz örnek şahsiyettir. Allah bizi ona tabii olmaya davet ediyor. Bütün problemlerin, sıkıntıların bertaraf olması ancak ve ancak Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam'a tabi olmakla mümkündür. Çünkü, Allah Kur'an-ı Kerim'de 'Peygamberde sizin için güzel örnekler vardır, O'na tabi olun ki kurtulasınız' buyurmuştur. Malumunuz birlikte yaşama ahlakı ve birlikte yaşama hukukuna mecburuz. Cennete girmek Peygambere tabi olmakla mümkündür. Cehennemden kurtulmak Peygambere tabi olmakla mümkündür. Allah'ın bizden razı olması Peygambere tabi olmakla mümkündür. Yani Peygambere tabi olmadan, o güzel ahlakı yaşamadan Allah'ın bizden razı olmasını beklemek, kötülüklerden kurtulmak mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, yapılacak tüm etkinliklere halkı davet ettiklerini söyledi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement