Vodafone'dan Diyarbakır'a 19 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika
Güncel

Vodafone'dan Diyarbakır'a 19 Milyon Liralık Yatırım

Vodafone\'dan Diyarbakır\'a 19 Milyon Liralık Yatırım

Vodafone Türkiye, bölgedeki 9 ile birden hizmet verecek olan Diyarbakır Santral Merkezi’ni, 19 milyon liralık yatırımla hayata geçirdi.

09.04.2014 17:19

Vodafone Türkiye, bölgedeki 9 ile birden hizmet verecek olan Diyarbakır Santral Merkezi'ni, 19 milyon liralık yatırımla hayata geçirdi.

Artan müşteri ihtiyaçlarına cevap verebilmek için teknoloji, sosyal ve hizmet alanlarında yatırımlar gerçekleştiren Vodafone Türkiye, Diyarbakır'a yaptığı yatırımlarla bölgesel kalkınmaya desteğini sürdürüyor. 19 milyon liralık yatırımla kurulan Diyarbakır Santral Merkezi, Batman, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Malatya, Elazığ, Mardin ve Adıyaman olmak üzere toplam 9 şehirde hizmet vermeye başladı. Bölgedeki tüm illeri tek çatı altında toplayan merkez, Türkiye'de en yoğun trafiğin taşındığı 5. merkez olma özelliği taşıyor. En son teknolojiye sahip cihazların kullanıldığı Diyarbakır Santral Merkezi'nde, IP teknolojileri kullanılarak müşterilere çok daha hızlı ve kaliteli hizmet sunulacak. Merkezde sunulan HD ses kalitesi, sesin karşı tarafa çok daha net iletilmesini sağlayan ve kullanıcılara çok daha doğal bir ses deneyimi sunan bir teknoloji olarak dikkat çekiyor. Toplam 2 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olan santral, aynı anda 3.5 milyon aboneye hizmet verme kapasitesine sahip.

Konuyla ilgili Diyarbakır'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Vodafone'un bugüne kadar gerçekleştirdiği yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Son 3 yılda Diyarbakır'a yapılan yatırım miktarının yaklaşık 45 milyon liraya ulaştığını belirten Süel, bugüne kadar 39 bayi ile 122 kişiye doğrudan istihdam sağladıklarını, dolaylı istihdam sayısının ise 488'e ulaştığını söyledi.

"YATIRIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK"

Diyarbakır'da yatırımlarının artarak devam edeceğini ifade eden Süel, "Son olarak da 9 şehrimize birden hizmet verecek olan Diyarbakır Santral Merkezi'mizin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 19 milyon liralık yatırımla hayata geçen merkezimiz, Türkiye'deki en yoğun trafiği taşıyan merkezlerimizden biri olacak. Kesintisiz büyümemize paralel olarak, Türkiye'nin her köşesini kapsayan yatırımlarımıza aralıksız şekilde devam edeceğiz. Türkiye'nin dijital dönüşümü için ilham veren teknolojileri sunmayı sürdüreceğiz" dedi.

Türkiye'nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone Türkiye'nin 2006 yılından bu yana satın alma dahil toplam yatırımları 12 milyar lirayı bulduğunu kaydeden Süel, şirketin 2012-2013 mali yılında toplam yıllık gelirleri yüzde 19,2 büyüme ile tüm zamanların en yüksek gelir seviyesi olan 5,5 milyar liraya ulaştığını sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vodafone'dan Diyarbakır'a 19 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement