Yozgat ve Niğde'de Kuvvetli Lodos - Son Dakika
Güncel

Yozgat ve Niğde'de Kuvvetli Lodos

YOZGAT/ Yozgat ve Niğde'de kuvvetli lodos nedeniyle çok sayıda binanın çatısı uçtu.

18.01.2016 13:21

YOZGAT/ Yozgat ve Niğde'de kuvvetli lodos nedeniyle çok sayıda binanın çatısı uçtu.

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan lodos, yaşamı olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle Akdağmadeni Adliye Sarayı, Seyrantepe Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutları ve çok sayıda binanın çatısı uçtu.

Çatıdan kopan parçalar park halindeki bazı araçlara zarar verdi, telefon kabloları koptu ve direkler devrildi.

Niğde

Niğde'de kuvvetli lodos nedeniyle bir okulun çatısından kopan parçalar, yaklaşık 400 metre uzaklıkta bulunan bir apartmana zarar verdi.

Apartmanının 6. katında oturan ve evinin bir odası kullanılamaz hale gelen Cabbar Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saat 04.00'te büyük gürültüyle uyandıklarını söyledi.

Binanın tamamen yıkıldığını zannettiğini belirten Budak, "Deprem oluyor, kıyamet kopuyor zannettim. 3 çocuğum var, hemen çocukların odasına gittim ve kendi odamıza getirdim. Sonra oturma odasına girdim, kullanılamaz hale gelmiş. Odanın iç tarafa açılan kapısı koridora açılır hale gelmiş. Diğer odalarımızda zarar yok, dış cephe ve mutfağın balkonunda hasar var" dedi.

Evinin sigortalı olduğunu ifade eden Budak, ilgili bankayla görüştüğünü ve hasar tespiti yapılacağını aktardı.

Apartman sakinlerinden Nevzat Tipi ise "B1 blokta oturuyorum, okul evimin arkasında. İşten geldikten sonra büyük bir gürültü duydum. Deprem şiddetindeydi, okulun çatısından kopan saç panelleri uçtu" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat ve Niğde'de Kuvvetli Lodos - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement