Yunus Emre Enstitüsü'nden Almanya'da Nevruz Programı - Son Dakika
Güncel

Yunus Emre Enstitüsü'nden Almanya'da Nevruz Programı

Almanya'da, Yunus Emre Enstitüsü ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliğiyle Nevruz Bayramı dolayısıyla program gerçekleştirildi.

27.03.2015 01:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da, Yunus Emre Enstitüsü ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliğiyle Nevruz Bayramı dolayısıyla program gerçekleştirildi.

Köln kentindeki belediye salonunda düzenlenen programa Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Rusya Federasyonu'ndan Altay, Başkurdistan, Hakasya, Tataristan, Yakutistan, Tuva Cumhuriyeti, Tataristan ve Moldova'dan (Gagavuzya) sanatçılar ve geleneksel folklor ekipleri katıldı.

Türk dünyasına özgü türkülerin seslendirildiği, halk oyunlarının sergilendiği program, salondaki izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü. Almanların ve diğer yabancıların da yer aldığı etkinlikte, izleyiciler zaman zaman dans etti.

Burada konuşan Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Ebubekir Ceylan, Türk kültüründe ve Türk halklarının tarihinde nevruzun çok önemli bir yeri olduğunu ve binlerce yıldır kutlandığını söyledi.

Nevruzun baharın müjdeleyicisi olduğuna dikkati çeken Ceylan, "Bugün burada sergilenen dans ve müzik performanslarıyla Türk kültürünün ne kadar renkli ve zengin olduğunu göstermiş olduk. Bu anlamda çok mutluyuz" dedi.

Ceylan, TÜRKSOY'un desteğiyle 13 ülkeden 100'e yakın sanatçının performanslarını sergilediğini aktararak, "Bu ekipler ülkelerindeki en seçkin ekipler. Alkışlardan programı dinleyicilerimizin büyük bir zevkle dinlediğini anlıyoruz" diye konuştu.

Yunus Emre Enstitüsü olarak Türk vatandaşlarının yanı sıra Türklerin yaşadığı ülkelerin vatandaşlarına yönelik de etkinlikler düzenlediklerini belirten Ceylan, söz konusu programlarla Türk dünyasının zengin kültürünü tanıtmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ceylan, ayrıca enstitünün faaliyetlerine geniş bir yelpazede devam ettiğini ve Köln temsilciliğinin resmi açılışının yakın zamanda gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

-"Türk kültürünün zenginliğini ve sanatını Avrupa'ya gösterdik"-

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da aynı programı iki gün önce UNESCO ile Paris'te yaptıklarını hatırlatarak, nevruz kutlamalarının devam ettiğini bildirdi.

Yunus Emre Enstitüsü ile Avrupa'da Türk dili konuşanları bir araya getirdiklerini anlatan Kaseinov, söz konusu etkinlik kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıların performanslarını sergilediğini ifade etti.

Kaseinov, Nevruz kutlamalarının Türkiye ile eş zamanlı yapıldığını ve Türkiye dışında ABD ve İngiltere gibi ülkelerde de gerçekleştirildiğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Coşkulu bir gece oldu. Kardeşliğimizin, dostluğumuzun bu görüntüsünü, Türk kültürünün zenginliğini ve sanatını Avrupa'ya gösterdik. Bu sadece Türk dünyasının nevruzu değil tüm insanlığın bayramıdır. Bunu, birbirini seven, kardeşlik yapan insanların bayramı olarak görüyorum."

Öte yandan, etkinlik sonrasında şeker ve çerez ikram edilen izleyiciler, sanatçılarla fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunus Emre Enstitüsü'nden Almanya'da Nevruz Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement