Gerçek Organik Artık El Yakmayacak... - Son Dakika
Kadın

Gerçek Organik Artık El Yakmayacak...

Gerçek Organik Artık El Yakmayacak...

Neslişah Alkoçlar... Aslında herkese çok tanıdık bir isim ancak biz onun cemiyet hayatındaki hali ile değil, iş kadını hali ile bir söyleşi yaptık.

19.10.2012 13:01

Türk sinemasının kraliçesi Hülya Koçyiğit'in torunu, çocuk oyunculardan Gülşah'ın ve Uludağ'ın en eski otelcisi Ender Alkoçlar'ın iki kızından büyük olanı Neslişah, benim bugüne kadar sadece uzaktan tanıdığım zarafeti, şıklığı ile örnek bir genç diye baktığım biriydi. Ancak yakından tanıyınca iş vizyonuna ve zekasına da hayran oldum. Ortaokulun son sınıfında İngiltere'ye eğitime giden bu genç kadın orada üniversite eğitimini de tamamladıktan sonra profesyonel hayata atılmış. Spor programı sunuculuğundan, medya pazarlamaya ve hatta borsacılığa kadar farklı sektörlerde çalıştıktan sonra sonunda kendi şirketini kurmuş.

Organik işine neden girdiniz?

Organik ürünlerle İngiltere'de okurken tanıştım. İstanbul'a döndüğümde organik ürün arayışım başladığında, bu sektörde yapılacak birçok farklı şey olduğunu gördüm. Sertifikalı gerçek organik ürün bulmak o kadar da kolay değildi. O dönem tanıdığım bir diyetisyen eşliğinde bu konuda bir ön araştırma yapmaya başladım. Türkiye'nin birçok yerini gezdim, doğru organik ürünleri nasıl ve nereden elde edebileceğimin arayışına girdim. Bu yol da beni Raya organiği kurma aşamasına getirdi.

Şirket isminizin anlamı nedir? Sizi diğer organik şirketlerinden ayıran özellik ne olacak?

Raya arapça yaşam çizgisi demek. Organik kullanıcılarının ve sağlıklı beslenmeyi tercih edenlerin markamız Raya'yı kullanarak hayatlarına yeni bir çizgi getirmek istedik. Bu çizgiyi benimseyen kişilerin hayatlarındaki değişimde benim de bir katkım olsun istedim. Bizi diğer rakiplerimizden ayıran en önemli özellik fiyatlarımız. Biz hem fiyatlarımıza dikkat ederken hem de yöresel tadları ön plana çıkarıyoruz. Bizim kültürümüzde her yörenin farklı tadları vardır. İşte biz bir butik gibi bu yöresel özgün tatları organikle birleştiriyoruz.

Bu işte standart çok zor. Bu konuda ne yapıyorsunuz?

Standartları sertifikalar belirliyor. Bizim her ürünümüz çok ciddi bir denetimden geçmiş "ecocert" sertifikalı ürünler. Ben zaten çok titizim; her zaman çalıştığım üreticileri denetliyorum, ayrıca dünya çapında bu işi yapanlar tarafından sık sık denetleniyoruz.

Raya'nın en iddialı ürünleri hangileri?

En iddialı olduğumuz ürün gurubunun başında bakliyatlar ve Toroslar'da üretilen çiçek ballarımız geliyor. ürün yelpazemizde zeytinler, zeytinyağları, kuruyemiş çeşitleri, taze meyve ve sebzeler, musli, yumurta, tavuk, baharat çeşitleri, çaylar, soslar ve salçalar da var. Yani sağlığına önem veren biri, mutfağında olması gereken her şeyi Raya'dan satın alabilir.

Raya Organik henüz bebek sayılır ancak toptan bazında ciddi bir yol almışsınız. Sizin ürünlerinize nasıl ulaşabiliriz? Bundan sonraki hedefiniz ne?

Perakendede de toptanda olduğu gibi büyümek istiyoruz. Şu anda perakende satışlarımız için www.rayaorganik.com adresinden sipariş alıyoruz. Ancak yakın zamanda marketlerde satış köşelerimiz de olacak. Ben her ailenin doğal beslenebilmesini istiyorum; özellikle de çocuklarımızın. Amacım Raya'yı Türkiye genelinde en seçkin, en güvenli ve en ulaşılabilir organik markası yapmak. Tabii ondan bir sonraki adımım da yurtdışında Raya'yı satmak olacak. Neslişah ailesinin ve çevresinin de desteğini aldığı bu işte eminim çok yol alacak. Eğitimine ve markasına güvendiğini dile getiren genç kadının mutlaka sayfasını ziyaret edin Eğer mutfağı seven biriyseniz kayıtsız kalmanız mümkün değil.

www. rayaorganik.com

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Gerçek Organik Artık El Yakmayacak... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement