Avanos'ta Bisikleti Teşvik Etkinliği - Son Dakika
Kültür Sanat

Avanos'ta Bisikleti Teşvik Etkinliği

Avanos\'ta Bisikleti Teşvik Etkinliği

Avanos'da 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası nedeniyle bisikletle gezinti etkinliği düzenlendi.

03.09.2016 17:53

Avanos'da 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası nedeniyle bisikletle gezinti etkinliği düzenlendi.

Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Avanos Kaymakamlığı ve Avanos Belediyesi'nin işbirliği ile Avanos Kültür ve Spor Parkta başlayan etkinlik, onlarca bisikletlinin katılımıyla, belediye tarafından yapılan mavi bant bisiklet yolunda gezintiyle devam etti.

Programda Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlilerinden Dr. Levent Soysaldı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklar başta olmak üzere toplumun her kesiminin fiziksel aktivitelere katılımını teşvik etmek için bu etkinliğin organize edildiğini belirterek, "Halk Sağlığı Haftası kapsamında, Avanos Belediyesinin yaptığı bisiklet yolunda, kurumların iştiraki ile etkinliğimizi düzenliyoruz. Sağlığı korumak ve geliştirmek için, hareketsiz yaşamı azaltıp fiziksel aktiviteleri artırmak gerekiyor." dedi.

Belediye Başkanı İsmet İnce de, "Avanos halkı hareketli yaşamı seviyor. Burada bulunan parklardaki spor aletlerini kullanıyor, yürüyüş yapıyor, bisiklet sürüyor. Bizler de bisiklet kullanımının artmasını sağlamak amacıyla bisiklet yollarını her yıl daha da çoğaltmak istiyoruz." diye konuştu.

Etkinliğe, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Avanos Toplum Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Adnan Kakilli ile ilçe sakinleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Avanos'ta Bisikleti Teşvik Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement