Ceyhun Güneş 20.yıl Gitar Konserleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Ceyhun Güneş 20.yıl Gitar Konserleri

Ceyhun Güneş 20.yıl Gitar Konserleri

Türkiye'nin önde gelen flamenko gitar yorumcularından Ceyhun Güneş, 20. Sanat Yılı'nda özel bir program ile Mozarthaus'ta müzikseverlerle buluşuyor.

26.10.2016 17:04

Türkiye'nin önde gelen flamenko gitar yorumcularından Ceyhun Güneş, 20. Sanat Yılı'nda özel bir program ile Mozarthaus'ta müzikseverlerle buluşuyor. Güneş'e perküsyonda Mert Baycan eşlik edecek.

Ceyhun Güneş 1979 yılında Ankara'da doğdu. Müziğe 9 yaşında Can Girginkoç'dan piyano dersleri alarak başladı. 1990'dan sonra TED Ankara Koleji'nde okuduğu sırada Soner Öztaşkın'la iki sene klasik gitar çalıştı. İlk flamenko gitar çalışmalarına 14 yaşında başladı. Çalışmalarına uzun süre tek başına devam ettikten sonra tanıştıgı Murat İşbilen, Özkan Gör ve Suat Demirkıran'dan dersler aldı. 2003 yılında amatör ve profesyonel müzisyen ve dansçıların buluştuğu Flamenko Ankara Derneği'ni kurdu ve bu derneğin gösteri grubu ile birçok festival ve gösteride sahne aldı. 2004 yazından itibaren İspanya'da Gerardo Nuñez, Manolo Sanlucar, Paco Serrano, Jeronimo Maya, Rafael Riqueni, Jose Antonio Rodriguez, Manolo Franco, Niño de Pura, Tino Van Der Sman, El Carbonero, El Entry gibi flamenko ustalarıyla çalışma fırsatı buldu. 2004 yılında Cordoba Gitar Festivali'nde tek Türk gitarist olarak sahne aldı.

2009 yılında kendi bestelerinden oluşan Mavi Siyah isimli albümü yayınlandı. Hem Mavi Siyah hem de Flamenko Ankara Derneği ile bu güne kadar yüzden fazla konser verdi. Doğan Canku, Burak Aydos, İspanya dans birincisi David Perez, gitarist Jeronimo Maya, Gerardo Nunez gibi isimlerle sahne aldı.

Halen Flamenko Ankara Derneği festival komitesi sanat direktörlüğünü sürdüren sanatçı, ikinci albüm kayıtlarına,.gitar.eğitmenliğine.ve.konserlerine.devam.etmektedir.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Ceyhun Güneş 20.yıl Gitar Konserleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement