Anish Kapoor Heykelleri İstanbul'da Sergilenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Anish Kapoor Heykelleri İstanbul'da Sergilenecek

Anish Kapoor Heykelleri İstanbul\'da Sergilenecek

Soyut heykel sanatı temsilcisi Anish Kapoor’un heykel ile mimariyi, mühendislik ve teknolojiyi buluşturduğu ikonik ve devasa taş eserleri İstanbul’da.

11.09.2013 00:10  Güncelleme: 18:15

Müzeler onun eserlerini sergileyebilmek için tadilat yapmaktan bile çekinmiyor. Devasa sanat objelerinin sahibi dünyaca ünlü modern sanatçı Anish Kapoor, nihayet merakla beklenen sergisi için İstanbul’da. S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nde dün başlayan sergi şüphesiz yılın önemli sanat olayları arasında yer alacak. Sergi ile ilgili dün SSM’de bir basın toplantısı yapıldı. Serginin tanıtıldığı toplantıya Anish Kapoor, SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, serginin küratörü Sir Norman Rosenthal ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer katıldı.


Taş eserler bu sergide


Sir Norman Rosenthal’in küratörlüğünü yaptığı sergi, sanatçının mermer, kaymaktaşı gibi malzemelerle yapılan, çoğu daha önce sergilenmemiş taş eserlerine odaklanan ilk sergi olma özelliğini taşıyor. Gök Ayna ve Sarı gibi heykel, mimari, mühendislik ve teknolojiyi bir araya getiren ikonik eserleri içeren sergi, Sakıp Sabancı Müzesi’nin galerileri ve bahçesinde görülebilecek.


Sergiyle ilgili düzenlenen toplantıda konuşan SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, “Sakıp Sabancı Müzesi olarak çağdaş sanatın ustası Anish Kapoor’u kapsamlı bir sergiyle ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Anish Kapoor’un eserleri kimi zaman boyutu kimi zaman da hareketli oluşuyla sanatseverleri şaşırtmayı başardı” dedi.


Müzenin tüm galeri alanları ile bahçesinde ziyaretçilerle buluşan serginin küratörlüğünü dünya sanat çevrelerince yakından tanınan Sir Norman Rosenthal’in üstlenmesinden onur duyduğunu belirten Ölçer; “Rosenthal Avrupa’nın en önemli sanat kurumlarında çağdaş sanatın yolunu açmış bir isim. Aynı zamanda SSM Danışma Kurulu Üyesi olan Rosenthal, müzemizi 2011 yılında Anish Kapoor’la birlikte ziyaret ettiğinden beri bu serginin gerçekleşmesi için bizlere destek verdi’ dedi. Küratör Rosenthal ise sergiyle ilgili şunları söyledi: “Anish Kapoor, her biri kişisel ve imalı anlamlar içeren çağdaş formları elde edebilmek için oyma veya şekil verme gibi eski çağ geleneklerini takip eden az sayıdaki sanatçıdan biridir. Belki de Kapoor’un sanatının en muhteşem yönü, özellikle de taş eserlerinin verdiği, eserlerin yaratıldığı zamanın tahmin edilemez oluşuyla birlikte ortaya çıkan zamansızlık duygusu...” dedi.


Toplantıda konuşan Anish Kapoor: ‘Mermer ve kaymaktaşından yapılan bazı eserlerimin ilk kez müzede ve Boğaz’ın kıyısındaki bahçede izlenebileceği, Türkiye’deki ve Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki ilk kapsamlı sergimi sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yıllar boyu birlikte çalıştığım Norman Rosenthal ile bu sergide işbirliği yapmış olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum.” dedi. Akbank’ın 65. yılı kapsamında sponsor olduğu sergide, Anish Kapoor’un eserleri 10 Eylül 2013 - 5 Ocak 2014 tarihleri arasında SSM’de ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat Anish Kapoor Heykelleri İstanbul'da Sergilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement