İbb Kültür A.Ş. Basın Bülteni Gürbüz Azak'a Saygı Programı - Son Dakika
Kültür Sanat

İbb Kültür A.Ş. Basın Bülteni Gürbüz Azak'a Saygı Programı

İbb Kültür A.Ş. Basın Bülteni Gürbüz Azak\'a Saygı Programı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., İlim Ve Fikir Dünyasının Tanınmış İsimleri İçin Düzenlediği "Anma Ve Saygı" Programlarına Devam Ediyor.

02.12.2010 09:27

ESKADER (Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği) işbirliğiyle düzenlenen saygı gecesinin Aralık ayı konuğu Babıali'nin usta kalemi gazeteci-yazar Gürbüz Azak olacak. 3 Aralık Cuma günü Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinliğin başlama saati 18.30.?

Gürbüz Azak'ın eserlerinden, fotoğraflarından, çizgi romanlarından, yazılarından ve hakkında yazılanlardan oluşan sergi açılışıyla başlayacak etkinlik çerçevesinde bir açık oturum da gerçekleştirilecek. Mehmet Nuri Yardım'ın yöneteceği açık oturuma Üstün İnanç, Hüseyin Gökçe ve Recep Arslan konuşmacı olarak katılıyor.

Etkinliğin "Yakınlarının Gözüyle" başlıklı bölümde ise usta yazarı yakın dostları kürsüye çıkacak ve Gürbüz Azak ile ilgili hatıralarını anlatacaklar.

Bu bölümünde konuşması planlanan isimler şöyle; Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Ali Hakkoymaz, Can Alpgüvenç, Cihat Zafer, Ekrem Kaftan, Etem Çalışkan, Hüseyin Sarıkoç, İbrahim Özdabak, Muammer Erkul, Mustafa Nadir Önay, Uğur İlyas Canbolat, Ümit Şimşek, Yurdagün Göker.

Program sonrasında Klasik Türk Müziği sanatçısı Mehmet Akça bir konser verecek.

1938 yılında Denizli'nin Acıpayam ilçesinde doğdu.Zehra ve İbrahim Azak'ın oğlu.Denizli Lisesi ve Güzel Sanatlar Akademisi'nin yüksek mimarlık bölümünde okudu.1961 yılında Hür Vatan gazetesinde grafiker olarak gazeteciliğe başladı.Yeni İstanbul, Babıali'de Sabah,Yeni Asya, Tercüman ve Türkiye gazetelerinde çalıştı.Evli ve iki çocuk babası.

Eserleri

3000 Türk Motifi, Dostlara Mektup, Anadolu Cayır Cayır, Reis Ne Almış, Atlar Hazır mı?, Sizi Biri Arıyor, Güzel İnsanlar

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İbb Kültür A.Ş. Basın Bülteni Gürbüz Azak'a Saygı Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement