Kocaeli Şehir Tiyatrosu Sezonu Açtı - Son Dakika
Kültür Sanat

Kocaeli Şehir Tiyatrosu Sezonu Açtı

Kocaeli Şehir Tiyatrosu Sezonu Açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonu, hayatını kaybeden yazar Güngör Dilmen'in 'Canlı Maymun Lokantası' adlı oyunu ile açtı.

11.10.2013 12:59  Güncelleme: 17:25

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonu, geçen yıl hayatını kaybeden ünlü yazar ve dramaturg Güngör Dilmen'in 'Canlı Maymun Lokantası' adlı oyunu ile açtı.

Oyunu, Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın yanı sıra il protokolü, davetliler ve tiyatro severler izledi. Şehir Tiyatroları Büyük Sahne'de sergilenen ve petrol zengini bir çiftin balayı tatillerini geçirmek için gittikleri Hong Kong'da değişik tatları denemek istemelerini trajikomik bir üslupla aktaran oyun izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Yönetmenliğini Murat Karasu'nun yaptığı, Doğu ve Batı kültürleri arasındaki çatışmayı yansıtan oyunda Şehir Tiyatroları sanatçılarından Engin Benli, Meltem Özsavaş, Ahmet Yaşar Özveri, Çiğdem Sarıhan Benli, Aydın Sigalı ve Ozan Şahin rol aldı. Heyecanı sürekli üst seviyede tutan kurgusunun yanı sıra son derece ilginç dekor ve kostümleri ile de dikkat çeken oyunun dekor tasarımında Ethem Özbora, kostüm tasarımında Başak Özdoğan, ışık tasarımında ise Yaşar Demirkıran görev aldı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik yoğun ilgiden çok memnun kaldıklarını belirterek, "Şu ana kadar 100'e yakın oyun oynadık. Bine yakın da karaktere büründük. Biz bizi destekleyenlerle beraber bir aileyiz. Bizleri destekleyin, alkışlarınızı eksik etmeyin" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Kocaeli Şehir Tiyatrosu Sezonu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement