"Kod Adı İlk Yardım" Adlı Oyunun Provalarına Başlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

"Kod Adı İlk Yardım" Adlı Oyunun Provalarına Başlandı

"Kod Adı İlk Yardım" Adlı Oyunun Provalarına Başlandı

İlk yardım uygulamalarını içeren eğitsel konusuyla 81 vilayette sahnelenecek "KOD ADI İLK YARDIM" adlı oyunun provalarına başlandı.

22.03.2013 11:11  Güncelleme: 16:50

Ülkemizde iş ve trafik kazalarında olay anında yapılması gereken ilk yardım uygulamalarını içeren eğitsel konusuyla 81 vilayette sahnelenecek "KOD ADI İLK YARDIM" adlı oyunun provalarına başlandı.

Yakında yurt turnesine çıkacak olan "Kod Adı İlk Yardım" eğitimsel oyunun sanat danışmanlığını sinema ve tiyatro sanatçısı Erkan CAN, Televizyon sunucusu Vatan Şaşmaz, Türk Dünyası Sanatçılar Birliği (TÜRKSAN) Genel Başkanı ve Uluslararası film ve belgesel yönetmeni Mehmet Ali Nalbant ve yazar şair Cezmi Ersöz üstlendi.

"KOD ADI İLK YARDIM"'a Toprak SERGEN ses verirken, basın danışmanlığını E.Kadir Gürbüz üstlendi.

Toplumun kanayan bir yarası olan iş ve trafik kazalarına karşın duyarlılık gösteren "Kod Adı İlk Yardım"ı yazan ve yöneten Zahrettin Çelik oyun hakkında şu değerlendirmelerde bulundu; Bilindiği üzere istatistikler ve kaza oranlarına baktığımızda iş ve trafik kazaları durumlar pek iç açıcı değil.

Sürücüler işverenler ve diğer faktörlerden kaynaklı kazaların olması ülkeye ve iş ekonomi hayatını bir hayli derinden sarsmaktadır. Hal böyle olurken bizlerde sahne sanatlarını olumlu anlamda kullanmak, toplumu bilinçlendirmek üzere "KOD ADI İLK YARDIM" adlı oyunumuzu yurdun her tarafında halka sunacağız…

Çelik, 'İstanbul Gelişim Sanat' bu oyunun yanı sıra ayrıca; sokak çocukları köy okulları hayvan haklarına öğrencilere burs sağlamak gibi konular da desteklerine devam etmektedir. Oyunumuzun sahnelenmesinde başta belediyelerimiz olmak üzere bizlere her zaman inanan ve yanımızda yer alan sponsorumuz ANTHİLL ve SİNEMATEK olmak üzere bizlere desteğini esirgemeyen tüm destekçilerimize ve basın kuruluşlarımıza şükranlarımızı sunarız, dedi.

Oyundan bir kare: Melahat ve Mustafa kazazedelere bilerek yanlış yöntemlerle müdahale ederek yaralı olanların kalıcı sakatlıklara maruz kalmasına sebep olurlar. Ayrıca kazaların görüntülerini kayıt altına alarak haber ajanslarına para karşılığında satmaktadırlar. Bu örnek de toplumdaki duyarsızlık, eğitimsizlik, dayanışmadan uzak örneğini görmekteyiz. oyunun sonunda hata yapan karakterler itiraf ederler ve çeşitli yardım konularına tabi olurlar.

Bütün kurum kuruluşların bu çalışmalara destek vermesini diliyoruz.

Ve ilk yardım bir yaşamdır ve bu yaşama ahenk vermek ancak eğitimle mümkündür diyorlar.

Yazan yöneten: Zahrettin Çelik

Seslendirme: Toprak SERGEN

Koordinatör: Ayten Çelik Tosun/ Serdar Dağ

Oyunun kadrosu: Teknik ile beraber 8 kişidir

Türü: Trajikomik Eğitici

Süre: 100 Dakika Bölüm: 2

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Kod Adı İlk Yardım' Adlı Oyunun Provalarına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement