Macar Sanatçı Kalman Balogh Ve Çigan Santur Grubu Osmaniye’de Konser Verdi - Son Dakika
Kültür Sanat

Macar Sanatçı Kalman Balogh Ve Çigan Santur Grubu Osmaniye’de Konser Verdi

Macar Sanatçı Kalman Balogh Ve Çigan Santur Grubu Osmaniye’de Konser Verdi

Macaristan'ın AB Dönem Başkanlığı Kapsamında Avrupa Gününe Bağlı Olarak Kalman Balogh Ve Çigan Santur Grubunun Osmaniye'de Verdiği Konser Büyük Bir İlgiyle Karşılandı

09.05.2011 13:19

Macaristan'ın Avrupa Birliği dönem başkanlığı kapsamında Avrupa Gününe bağlı olarak Kalman Balogh ve Çigan Santur grubunun Osmaniye'de verdiği konser büyük bir ilgiyle karşılandı.

Ana sponsorluğunu Macaristan Dışişleri Bakanlığının üstlendiği konser öncesinde bir konuşma yapan Macaristan Ankara Büyükelçisi Istvan Szabo, Macaristan olarak Türkiye'siz bir AB'nin düşünülemeyeceğini, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda Macaristan olarak desteklerini her zaman sürdüreceğini söyledi.

Büyükelçi Szabo, Macaristan için Osmaniye'nin özel bir önemi olduğunun altını çizerek geçtiğimiz yıl Osmaniye'de törenle ziyarete açılan Bela Bartok Sergi Salonu'nun Türk ve Macar halklarının birbirlerini tanımalarına büyük katkı sağladığını belirtti.

Büyükelçi Szabo, Osmaniye Belediyesi ile Macaristan'ın Tıszavasvari şehri ile kardeş şehir ilişkisi için çalışmalarını sürdüğünü ifade etti.Büyükelçi Szabo, konser dolayısıyla Osmaniye Valiliği'ne, Osmaniye Belediyesi'ne ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Kalman Balogh ve Çigan Santur Grubu balkan ülkelerinin ezgilerinden oluşan şarkıları ile izleyicilerden büyük alkış aldı. Grup ayrıca Arabacı adlı Türkçe şarkıyı da seslendirdi.

Konserde; Kalman Balogh santurda, Frankie Lato kemanda, Csaba Novak kontrbasta, Ferenc Kovacs trompet ve kemanda, Mihaly György gitarda, Peter Bede saksafonda ve vokalde Gustzav Balogh yer aldı.

Program sonrası Kalman Balogh ve Çigan Santur Grubu üyelerine Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Belediye Başkan Vekili Faruk Öz, Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Teke , Ahmet Kırgın ve Macaristan Gaziantep-Osmaniye Fahri Konsolosu Bahaeddin Nakipoğlu tarafından çiçek ve çeşitli hediyeler sunuldu.

Konserde Macaristan Kültür Ateşesi Viktor Matis de hazır bulundu.

Kalman Balogh ve Çigan Santur Grubu üyeleri konser sonrasında Osmaniye Belediyesi Cebeli Bereket Kültür Merkezi içerisinde bulunan Bela Bartok Sergi Salonu'nu gezdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Macar Sanatçı Kalman Balogh Ve Çigan Santur Grubu Osmaniye’de Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement