Konya'da Mekke'nin Fethinin 1383. Yıl Dönümü - Son Dakika
Kültür Sanat

Konya'da Mekke'nin Fethinin 1383. Yıl Dönümü

Mekke'nin fethinin 1383. yıl dönümü dolayısıyla Konya'da kutlama programı düzenlendi.

31.12.2013 23:13  Güncelleme: 09:47

Mekke'nin fethinin 1383. yıl dönümü dolayısıyla Konya'da kutlama programı düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesince Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, Mekke'nin fethi, sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu programda, sanatçı Ammar Acarlıoğlu konser verdi. Mekke'nin fethinin temsili olarak canlandırıldığı etkinlikte, hafız Osman Akyol, Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu.

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, yaptığı konuşmada, Mekke'nin fethinin derneklerince 81 ilde kutlandığını belirtti.

Gençliğin, bilgili, inançlı ve çalışkan olabilmesi için çalıştıklarını dile getiren Parlak, "Anadolu Gençlik Derneğimizin geleneksel olarak düzenlediği Mekke'nin fethi programı, bu yıl da 81 şubemizde 400'e yakın noktada, Konyamızda ise 20'e yakın yerde yapılmaktadır" diye konuştu.

Parlak, iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması mücadelesi verdiklerini vurgulayarak, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı kendilerine görev saydıklarını dile getirdi.

Özgürlük, adalet ve refahı sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak gören, kendinden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşı olduklarını anlatan Parlak, "Vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkusunu, sömürüye dayanan zenginliği, ahlaki değerlerden yoksun bilimi, paylaşmayı zarar kabul eden iktisadi tavırları, insanları önemsemeyen teknolojiyi, haksızlıklara karşı ses çıkarmayan bir din anlayışını toplumun çürümesinde ve yok oluşunda en etkili faktörler olarak görüyoruz" diye konuştu.

Konya\'da Mekke\'nin Fethinin 1383. Yıl Dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Konya'da Mekke'nin Fethinin 1383. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement