Osmancık Konaca Köyü'nde Yağmur Duası - Son Dakika
Kültür Sanat

Osmancık Konaca Köyü'nde Yağmur Duası

Osmancık Konaca Köyü\'nde Yağmur Duası

Çorum Osmancık Konaca Köyü'nde yapılan yağmur duasında 13 köyün vatandaşları bir araya gelerek dua etti.

17.05.2014 22:20  Güncelleme: 22:17

Konaca Köyü’nde Konaca Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Köy Muhtarlığının ortaklaşa organizelerinde yapılan yağmur duasında köylerde ve il dışında oturan yüzlerce vatandaş yağmur duası vesilesi ile bir araya gelerek hasret giderdiler.

İlçeden ve çevre köylerden yoğun katılımın olduğu duaya Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, Malmüdürü Hüseyin Zengin, Ak Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Yücel ve Celalettin Aksan, Belediye Meclis Üyesi Besim Özüdoğru ve Dursun Barışmaz ile Osmancık ilçesi ve komşu köylerden yüzlerce kadın- erkek vatandaşlar katıldı.

Osmancık ilçe Müftüsü Süleyman Çoban Yağmur dualarının manevi birlik ve beraberlik sağlanması açısından da ayrıca hayırlara vesile olduğunu ifade ederek “Yağmur duaları uzun zamandır görüşemediğimiz dostlarımızın, yakın akrabalarımızın buluşmasına da vesile oluyor. Dolayısı ile bu açıdan da ayrıca hayırlara vesile oluyor. Yapılan dua ile de taleplerimizi, isteklerimizi Yüce Rabbimize arz ediyoruz. Şüphesiz içimizde duası makbul olan Allah’ın sevgili kulları vardır. Onların hürmetine Rabbimiz bize isteklerimizi bol bol lütfeder inşallah” dedi.

Konaca Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Besim Özüdoğru yaptığı açıklamada:Yağmur duasının bölgemizde yıllar boyu gelenek haline gelmiş bir türlü ibadet biçimi olduğuna dikkat çekerken yağmur yağmadığı zamanlar yağmur yağması için Rabbimize bir türlü yakarış, yağmur yağdığı zamanda yine Yüce Rabbimize bir şükür olarak yağmur dualarının yapıldığının altını çizdi.

Özüdoğru, çevrede ki köy halkından birçok vatandaşların il dışında çalıştıklarını belirterek bu dualar nedeniyle bir araya gelerek hasret giderdiklerini, kaynaştıklarını,birlik beraberliği daha da sağlamlaştırdıklarını ifade etti.Allah bu birliğimizi beraberliğimizi dirliğimizi ve düzenimizi bozmasın,bu toplumu bir arada tutmanın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini sağlamanın hem Cenab-ı Allah nezdinde hem toplum nezdinde ve insanlık nezdinde öneminin büyük olduğunu vurguladı. "Bereketin ve rahmetin olduğu yer birlik ve beraberliğin olduğu yerdir" diyen Özüdoğru, her yıl olduğu gibi bu yılda köy muhtarlığı ile Konaca Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa yaptığımız bu organizasyona katılan ve iştirak tüm misafir ve vatandaşlarımıza hoş geldiniz diyerek teşekkür ettiğini dile getirerek, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için de mevlit ve dua okunduğunu kaydetti.

Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan duaların Allah katında makbul olacağına inandığını ifade eden Özüdoğru; “Ülkemizde büyük bir maden kazası yaşandı. Hepimizin yüreği yandı. Yüzlerce insan bu gün bir araya geldik. Hayatını kaybeden madencilerimiz için de el açtık. Allah hepsine rahmet eylesin, ailelerine sabır diliyorum” şeklinde konuştu.

Köy Muhtarı Mustafa Çalışkan ise Konaca Köyü’nde yağmur duasının uzun yıllardır geleneksel olarak düzenlendiğini belirtti.Köydeki geleneğe göre yağmur duasında yüzlerce insanın aynı anda hem maddi fedakârlığının hem de manevi katkısının olduğunu dile getiren Çalışkan; “Köyümüzdeki duaya ilçe merkezinden ve 13 komşu köyden yoğun bir katılım oldu. Dua öncesinde ikramlar için yaptığımız hazırlıklar da yine hayırseverlerin ortak katkısı ile sağlandı. Bu da köyümüzde yaşattığımız güzel bir gelenek. komşularımızla ve misafirlerimizle aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadık.Yüzlerce insanın birlik ve beraberliği ile oluşturduğumuz manevi iklimin hürmetine de el açarak Yüce Allah’tan rahmet diledik.” dedi.

















Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Osmancık Konaca Köyü'nde Yağmur Duası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement