Yeşilhisar'daki Soğanlı Vadisi, Bayram Tatilinde Turistlerin İlgi Odağı Oldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Yeşilhisar'daki Soğanlı Vadisi, Bayram Tatilinde Turistlerin İlgi Odağı Oldu

Yeşilhisar\'daki Soğanlı Vadisi, Bayram Tatilinde Turistlerin İlgi Odağı Oldu

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde bulunan Soğanlı Vadisi, Ramazan Bayramı tatilinde hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekti. Vadide yapılan yol ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, ziyaretçiler peribacaları, kayadan oyma kiliseler ve yöre halkının ürettiği Soğanlı bebekleriyle tanınan bu tarihi bölgeyi keşfetme fırsatı buldu. Kapadokya ile birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Soğanlı Vadisi, turistlere geçmişe yolculuk yapma ve tarihi taş evlerin arasında gezip dolaşma imkanı sunuyor.

13.04.2024 15:13

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesindeki Soğanlı Vadisi, Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği merkezler arasında yer aldı.

Kentin Kapadokya'ya açılan kapısı konumundaki Soğanlı Vadisi'nde valilik ve büyükşehir belediyesi işbirliğiyle yapılan yol ve yenileme çalışmaları tamamlandı.

Kayseri'ye 80 kilometre uzaklıktaki Soğanlı Vadisi, peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yöre halkınca yapılan Soğanlı bebekleriyle biliniyor.

Kapadokya ile beraber UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan vadiyi ziyaret edenler, tarihi taş evlerin arasında geçmişe yolculuk yapıyor, meydanda satılan Soğanlı bebeklerinden satın alıp tarihi yöredeki turistik mekanları geziyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yeşilhisar'daki Soğanlı Vadisi, Bayram Tatilinde Turistlerin İlgi Odağı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement