Annesinin Böbreğiyle Hayata Tutundu - Son Dakika
Magazin

Annesinin Böbreğiyle Hayata Tutundu

Annesinin Böbreğiyle Hayata Tutundu

Akdağmadeni ilçesinde inşaat işçisi olarak çalışan Hacı Duran Parlak, böbrek yetmezliği teşhisinin üzerine annesinin tek böbreğini alarak hayata tutundu.iki ay önce gittiği Akdağmadeni Devlet Hastanesi'nde böbrek yetmezliği teşhisi kondu.

22.04.2013 18:10

Akdağmadeni ilçesinde inşaat işçisi olarak çalışan Hacı Duran Parlak, böbrek yetmezliği teşhisinin üzerine annesinin tek böbreğini alarak hayata tutundu.

Üç çocuk babası Hacı Duran Parlak'a (37),

iki ay önce gittiği Akdağmadeni Devlet Hastanesi'nde böbrek yetmezliği teşhisi kondu.

Ankara'da yaptırdığı tahliller sonucu böbreklerinin tamamen iflas ettiğini bu yüzden diyaliz makinesine bağlı yaşayacağı ya da böbrek naklinin yapılması gerektiğini öğrenen Parlak, ne yapacağını şaşırdı. Nakil için birinci derece aile bireylerinden doku uyumu testi yapıldı. Annesinin böbreğinin uyumlu çıkması üzerine fedakar anne Fatma Parlak (68) böbreğini oğluna bağışladı.

Yapılan ameliyat sonrası Akdağmadeni'ndeki evinde istirahata çekilen Hacı Duran Parlak, sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Annemin sayesinde sağlığıma kavuştum. Az da olsa enfeksiyon riskim var. Sadece enfeksiyon riskine karşı tedavim sürüyor" dedi. Hastalığını öğrendiğinde ne yapacağını bilemediğini, inşaatlarda çalışarak evinin gelirini sağladığını söyleyen Parlak, "Maddi yönden başka gelirim yok, şu an evimde istirahat ediyorum" şeklinde konuştu.

Anne Fatma Parlak da, oğlunun böbreğe ihtiyacı olduğunu öğrendiğinde çok büyük üzüntü yaşadığını ifade ederek şunları söyledi: "Oğluma hiç tereddütsüz tek böbreğini vermeye hazır olduğumu söyledim ve tetkiklerin ardından uyum sağladığını öğrendiğimde çok mutlu oldum. Ciğerimin bir parçası olan oğluma tek böbreğimi değil bütün organlarımı seve seve bağışlarım. Şükürler olsun ki oğlumun sağlık durumu iyi, inşallah kısa zamanda sağlığına tam olarak kavuşur."

Hacı Duran Parlak'ın çocukları Nagehan (6) ve Muhammet Parlak (7) da

babalarının sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Annesinin Böbreğiyle Hayata Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement