Bodrum'da Anadolu Esintileri - Son Dakika
Magazin

Bodrum'da Anadolu Esintileri

Bodrum\'da Anadolu Esintileri

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, modacı Asiye Özkeskin tarafından hazırlanan, profesyonel ve amatör mankenler tarafından sunulan 'Anadolu'dan Esintiler' adlı defile, büyük beğeni topladı.

22.04.2013 11:46

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, modacı Asiye Özkeskin tarafından hazırlanan, profesyonel ve amatör mankenler tarafından sunulan 'Anadolu'dan Esintiler' adlı defile, büyük beğeni topladı.

Bodrumlu modacı Asiye Özkeskin'in 'Anadolu'dan Esintiler' adını verdiği defile, Bodrum Belediye Meydanı'nda halka açık olarak düzenlendi. Bir zamanların ünlü mankenler kraliçesi Semra Tınaz ile eski mankenlerden Bilhun Dolmen, Funda Öncü, Belgin Güven, Tatiana Firdevs Alkan ve Elif Olgaç'ın yanı sıra amatör mankenler Sanem İzgenç, Başak Özkeskin, Perçim Akçel, Şeniz Kurtcebe ve tek erkek manken Alkım Denizaslanı'nın sunduğu 46 otantik, el yapımı kıyafet büyük ilgi gördü. Anadolu'nun çeşitli yörelerinin otantik işleme ve bezemelerini yansıtan, Osmanlı zamanından günümüze kadar kullanılan kıyafetlerin sergilendiği defileyi, aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu 1500'e yakın kişi izledi.

İKİ YILLIK ÇALIŞMA

Özkeskin'in atölyesinde, son iki yılda derlediği ve hepsinden yalnızca birer tane bulunan kıyafetler Anadolu rüzgarı estirdi. Defilenin sonunda sahneye çıkan Özkeskin ve mankenler izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

UNUTULMASINI İSTEMEDİ

Modacı Asiye Özkeskin, "Bodrum'dan Edirne'ye kadar Anadolu'nun birçok yöresinde kadınlarımızın gerek günlük gerekse de önemli günlerde kullandığı giysi, takı ve benzeri kıyafetlerin unutulmaması için böyle bir defileyi düzenledim. Defilede amacım, Anadolu kadınının tüm zevklerini, el emeği göz nuru ile yaptıkları kıyafetlerin günümüze kadar olan yansımasını ve yaşatılmasını sağlamak. Defilenin beğenilmesi beni çok mutlu etti" dedi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Bodrum'da Anadolu Esintileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement