BMW Yılın Yöneticisi Ödülü Türkiye'ye Geldi - Son Dakika
Son Dakika Logo

BMW Yılın Yöneticisi Ödülü Türkiye'ye Geldi

BMW Yılın Yöneticisi Ödülü Türkiye\'ye Geldi
18.04.2011 18:00

BMW Excellence in Sales 2010 yarışması Yılın Yöneticisi kategorisinde Borusan Oto İstinye Şube Genel Müdürü Ayşe Öktem, Dünya Şampiyonu oldu

26 yıldır Borusan Otomotiv'de çeşitli pozisyonlarda görev yapmış olan Ayşe Öktem 2001 yılından itibaren Borusan Otomotiv'in en büyük yetkili satıcı ve servisi olan Borusan Oto Servis ve Ticaret AŞ İstinye şubesinin Genel Müdürlük görevini yürütüyor.

Borusan Otomotiv 2010 yılında 12. 742 adet BMW Group ürünü ve 2. 315 adet LR ile en iyi yılını yaşarken Borusan Oto İstinye 2. 310 adet BMW Group ve 452 adet de LR satışı gerçekleştirmişti.

BMW Welt/ Münih'teki Ödül Töreni'nde Ayşe Öktem'e ödülünü verirken BMW AG Satış ve Pazarlamadan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ian Robertson 2010 yılının BMW'nin tarihinin en iyi ikinci yılı olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıllara oranla en önemli farkın, Amerika, Asya ve Avrupa kıtalarındaki ülkelerin performansına bakıldığında, 2010 yılında her üç kıtada da gelişmeler olduğunu söyledi ve öne çıkan ülkelerin başında Çin, Hindistan ile birlikte Türkiye'nin geldiğinin altını çizdi. Yarışmanın üç yıldır düzenlendiğini, BMW AG için çok önemli olduğunu, bu yarışmalarda finale kalanların BMW dünyasının en iyileri olduğunu ve çok ciddi bir eleme sonucu belirlendiğini ifade etti.

Manager of the Year/Yılın Yöneticisi kategorisinde, BMW Group markalarını geleceğe taşıyacak, yenilikçi, fark yaratan uygulama örnekleri ile öne çıkan, bu vizyonu özümsemiş adaylar olmasına önem verildiğini ve seçilen finalistlerin BMW Group markalarını geleceğe taşıyacak yöneticiler olduğuna inandıklarını ifade etti.

Ayşe Öktem, müşteriye dokunan süreçlerdeki proje çalışmalarına liderlik etmek, siyah kuşak proje yöneticisi olarak görev yapmak, müşteri odaklı uygulamaları hayata geçirmek, yenilikçi uygulamalara açık olmak, ilkokullarda meslek tanıtımı ve çevre korumayla ilgili bilgilendirme gibi sosyal sorumluluk çalışmalarına katılmak, ekip ruhunu destekleyici yaklaşımı ve fark yaratan başarılı personel yetiştirmek gibi özellikleriyle bu ödüle layık görüldü.

Ayşe Öktem ödülü alırken yaptığı konuşmada; 26 yıldır Borusan Otomotiv ve BMW Group için çalışmış olmaktan duyduğu gururu, bu markalara ve işine duyduğu sevgi, bağlılık ile marka değerlerini taşımak ve yansıtmaktan aldığı hazzın kendisine bu ödülü getirdiğini belirterek, "BMW dünyasının Oscar'ını ülkem, şirketim, ekibim ve tüm kadın çalışanlar adına alıyorum, " dedi.

Öktem konuşmasını, deneyim ve bilgilerini kendisiyle paylaşmış olan birlikte çalıştığı yöneticilerine bu imkânları sağladıkları için, eşi ile kızına da yoğun iş hayatına gösterdikleri sabır ve anlayış için teşekkür ederek tamamladı.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil BMW Yılın Yöneticisi Ödülü Türkiye'ye Geldi - Son Dakika


Advertisement