Los Angeles ABD'lilere Çevrecileri Sevdirecek - Son Dakika
Otomobil

Los Angeles ABD'lilere Çevrecileri Sevdirecek

Los Angeles ABD\'lilere Çevrecileri Sevdirecek

Satışlarda bir miktar canlanma yaşanan Amerika’da Başkan Barack Obama, ülkedede satılacak ve üretilecek araçlar için 2026’da geçerli olacak yeni yakıt tüketim değerlerini belirlerken, Los Angeles Otomobil Fuarı da çevreci yenilikleri ABD halkına tanıtmak amacıyla kapılarını açtı.

21.11.2011 10:16

Obama yönetimi, halen 100 km'de 8.5 lt civarında olan ortalama yakıt tüketimi değerinin 2016'da 6.7 lt'ye düşürülmesini, 2026'daysa bu miktarın 100 km'de ortalama 4.3 lt olmasına çalışıyor.

Özellikle ABD'li üreticilere bu miktarı yakalayabilecekleri teknolojileri geliştirmek için 5 yıllık süre tanınırken, bazıları şimdiden hazır olan çevreci yeniliklerini Kalifornia eyaletinin Los Angeles kentinde düzenlenen fuara getirdiler.

Filmde ve fuarda birlikte

Büyük sükse yapan "Görevimiz Tehlike" filminin yenisinde (Hayalet Protokolü) kamera karşısına çıkan BMW'nin i8 hibrit-elektrikli spor konsepti, bu kez de Amerikalıların önüne çıktı. Yine ünlü oyuncu Tom Cruise'un başrolünü oynadığı filmin yıldızlarından Paula Patton, birlikte rol aldıkları BMW i8'i Los Angeles fuarında da yalnız bırakmadı.

Biri 85, diğeri 580 HP!

Fuarda iki yeniliğini birarada tanıtan Chevrolet, oldukça ilgi çekici bir tezatı yaşattı ziyaretçilere. Nitekim ABD'de ilk kez satışa sunulacak Chevrolet Spark ile, iri cüsseli spor otomobili Camaro'nun üstü açık ZL1 versiyonu, tanıtım için de sahneye birlikte çıktılar. Spark, 1.2 lt 85 HP'lik, Camaro ise 6.2 lt 580 HP'lik motora sahip...

CR-V'nin önceliği ABD

Japon üreticinin Türkiye'de de popüler olan SUV modeli CR-V, tamamen yenilenen haliyle ilk kez Amerika kıtasında boy gösterdi. Ana hatlarıyla güncel versiyonla benzerlikler gösteren yeni CR-V, bununla birlikte tamamen yeni ve daha sportif ön ve arka çizgilere sahip.

Araçta, yeni donanım ve teknoloji seçenekleri dikkat çekiyor.

Ford'un yeni Avrupalısı

ABD'li üretici Ford, "One Ford/Tek Ford" stratejisiyle Transit Connect, Focus, Fiesta ve C-Max'in ardından Kuga'yı da ülkede piyasaya sunuyor. Ancak bire bir aynısını değil!

Büyük ölçüde Kuga'nın temelini taşıyarak yenilenen ve daha önce Amerikan piyasasında iyi bir isme sahip olan Escape, Los Angeles'ta Ford'un yenilikleri arasındaydı. Tabii Kuga'dan bir hayli farklı olmuş...

Fiat 500, gücüyle hayran arıyor

ABD'deki satışları umulandan düşük olan Fiat 500, Los Angeles'da daha fazla ilgi çekebilmeyi amaçlıyor. 160 HP'lik Abarth'ın yanı sıra modacı Gucci'nin imzasını taşıyan donanımlara sahip 500 by Gucci, fuardaki Chrysler standında yerini aldı.

Efsanenin yeni yorumu beğenildi

Volkswagen'in efsane Beetle modelinin modern yorumu, ikinci nesliyle bir hayli beğenildi. Los Angeles fuarında yenilenen CC, Jetta gibi modellerin yanında kendisini gösteren Beetle, turbo motor seçeneğiyle de ABD'lilerin yüreğini hoplatacak gibi. Bu arada VW Passat'ın dizel versiyonu, fuarın en çevreci 5 aracından biri seçildi.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Los Angeles ABD'lilere Çevrecileri Sevdirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement