Otomotivde Rekora Koşuyoruz - Son Dakika
Otomobil

Otomotivde Rekora Koşuyoruz

Otomotivde Rekora Koşuyoruz

Türk Otomotiv Pazarının, Aralık Ayındaki En Büyük Sıkıntısı Lojistik.

20.12.2010 09:01

Otomotiv sektörü yetkilileri Türk otomotiv tarihine 'En çok araç satılan ay' olarak girmesi beklenen Aralık'ta müşterileri hazır olan araçların sevkiyatı için mücadele verirken, bir çoğu Avrupa'da Noel tatili nedeniyle 24-27 Kasım'daki kamyon yasağına yakalanmamak için çaba gösteriyor.

Müşterileri hazır

Bünyesinde BMW, Land Rover, MıNı, Aston Martin gibi lüks markaları barındıran Borusan Otomotiv'in icra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, "20 Aralık'ta yola çıkacak son araçlar eğer Noel tatili nedeniyle Avrupa'da yol yasağına yakalanmazsa BMW satışlarında bu ay 2 bin toplamda da 10 bin adedi geçeriz" dedi. Gelecek tüm araçların müşterisinin hazır olduğunu kaydeden Biryıldız, yasaklardan önce araçları getirmeye çalıştıklarını söyledi. Biryıldız, "Yasağa yakalanırsak 500-600 adet araç gelemez, bu da yılı 9 bin 500 adetle kapatmamızı sağlar" diye konuştu.

ikinci göğüs farkıyla

Audi Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro ise aralık ayındaki satışlarının lojistiğe bağlı olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: "Bizim yurtdışı sevkiyatta bir sorun yok. Esas sıkıntı iç dağıtımda. Son iki hafta satışlar açısından çok yoğun olduğu için bu da sevkiyatımızı olumsuz etkiliyor. Yurtdışını ayarladık, 26'ısına kadar gemiler geliyor. Eğer sevkiyatta sorun olmazsa Audi, 1500 adet araç satışıyla yılı 10 bine yakın bir seviyede kapatır. Lüks sınıfta Mercedes'in ardından ipi göğüs farkı belli edecek. ya biz ya BMW son haftaki sevkiyatlara bağlı olarak ikinci olacak."

Tarihi ARALıK

KASıM ayı başında 120 bin olarak öngörülen Aralık satışları şu an 140 bin adede çıkmış durumda. Şu ana kadar ay bazında en fazla satış 104 bin adetle 2005 Aralık'ta gerçekleşmişti. 2010 Aralık ayı 104 binin üzerine çıkarak yeni rekoru kırmış olacak. eni rekorla tarihe geçecek.

HÜRRiYET

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Otomotivde Rekora Koşuyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement