Zamlara Rağmen Otomotiv Tam Gaz - Son Dakika
Otomobil

Zamlara Rağmen Otomotiv Tam Gaz

Zamlara Rağmen Otomotiv Tam Gaz

Yılbaşından Bu Yana Yüzde 7'leri Geçen Zamlara Rağmen Sıfır Otomobil İştahı Kesilmedi.

15.02.2011 02:00

Geçtiğimiz Aralık ayı başında 1.96 TL olan euronun Şubat?ta yaklaşık yüzde 10 yükselip 2.16 seviyelerine gelmesinden otomobil fiyatları da nasibini aldı. TL bazında fiyat açıklayan Ford, Fiat, Renault, Citroen gibi markalar artan kur maliyeti karşısında yılbaşından bu yana araç fiyatlarına yüzde 3 ile 7.5 arasında zam yaptı. Euro kuruyla fiyat açıklayan BMW, Audi, Mercedes gibi lüks markaların fiyatları ise Aralık?tan bu yana yüzde 10?lar civarında yükseldi. Ancak bu zamlar da talebi etkilemedi. Audi ve Lamborghini Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro Euro?daki artışı tamamen fiyatlara yansıttıkları halde ?showroom trafiğinde' bir azalma olmadığını söyledi. BMW, Land Rover ve Aston Martin Türkiye distribütörü Borusan Oto İcra Kurulu Üyesi Eşref Biryıldız ise toplam otomobil satışlarının 2010?daki 509 bini geçerek 530 binlere çıkacağı söyledi. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar da kur artışının fiyatlara yansıdığı ancak tüketicinin bunu normal karşıladığını söyledi.

OYDER: YENİ REKORA HAZIRIZ

Türkiye geneli yaklaşık 940 yetkili otomobil satıcısının oluşturduğu OYDER?in Başkanı Şükrü Ilısal da ilk 2 ayki satışların yeni bir rekor göstergesi olabileceğini söyledi. Ilısal ?Bu yıl döviz kurlarında sağlanacak istikrar, olası bir hurda teşviki, düşük faizli ve uzun vadeli uygun kredi olanakları sayesinde otomotiv sektöründe yeni rekorlar bekliyoruz. 2010?u 760 bini aşan bir rekorla tamamladık. 2011?de milyonluk yeni bir rekora da hazırız' dedi.

İKİNCİ EL SATIŞI 1 MİLYONU GEÇER

Sıfır km araçlarda yaşanan harekelilik 2. eli de olumlu etkiliyor. Sıfır araçlarda ilk 2 ayda gerçekleşen fiyat artışları 2. elin fiyatlarını da yüzde 2-3 artırdı. Kış ayları olmasına rağmen işlerin geçtiğimiz yıllara oranla daha hareketli olduğunu söyleyen Doğuş Oto Değerlendirme Genel Müdürü İlhami Eksin, '2010?da ikinci el pazarın 1 milyon adet seviyesine ulaştığını tahmin ediyoruz. Bu yıl oluşacak büyük hacimlerle pazar 2010?un üzerinde adetlere ulaşacak' dedi.

MEHMET ALİ KANTARCI

RADKAL

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Zamlara Rağmen Otomotiv Tam Gaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement