12 Eylül Mahkumu Tutukluluk Günlerini CNN TÜRK'te Anlattı - Son Dakika
Politika

12 Eylül Mahkumu Tutukluluk Günlerini CNN TÜRK'te Anlattı

12 Eylül Mahkumu Tutukluluk Günlerini CNN TÜRK\'te Anlattı

12 Eylül mahkumu Celalettin Can tutukluluk günlerini CNN TÜRK'te anlattı "Ağır işkence gören insanlar kendine iftira atmak zorunda kaldı"

13.09.2012 11:11  Güncelleme: 11:08

CNN TÜRK'te, Enver Aysever'le Aykırı Sorular programına katılan 78'liler Derneği Başkanı Celalettin Can, 12 Eylül Darbesi'nin yıldönümünde, o dönem yaşadıklarını anlattı. Can, 6 ay boyunca kendisinin ve arkadaşlarının yaşadığı işkence dolu günleri yeniden gündeme taşıdı.

Askeri Mahkemede Yargılanıp 19,5 yıl hapis yatan 78'liler Derneği Başkanı Celalettin Can tüm yaşadıklarına rağmen, hak ve adalet aradığı için o dönem verdiği mücadeleden pişman olmadığını söyledi.

Celalettin Can;

"6 ay boyunca çeşitli "işkencehanelerde" kaldım. Buraları özel olarak sivil kurumlara ait mekanlardan seçiyorlardı. İnsanları gözlerini bağlayarak, karanlıkta tutarak, korunaksız olduğunu hissettiriyorlardı. Uykusuz bırakıyorlar, aç bekletiyorlar, ayakta tutuyorlar, falaka, meydan sopası, Filistin askısı… Elektrik işkencesini neredeyse her gün görüyorduk. Dişlere, kulaklara, erkeklik uzvuna… Şayet evliyseniz ve eşinizle yakalanmışsanız gözünüzün önünde eşinizi taciz ediyorlardı. Bu ağır işkenceler yüzünden çoğu insan kendi kendilerine iftira atıp, işlemedikleri suçları üstlenmek zorunda kaldılar."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Politika 12 Eylül Mahkumu Tutukluluk Günlerini CNN TÜRK'te Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement