AKP'li Aydın 450 Yataklı Hastaneyi Gezdi - Son Dakika
Politika

AKP'li Aydın 450 Yataklı Hastaneyi Gezdi

AKP\'li Aydın 450 Yataklı Hastaneyi Gezdi

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'da yapımı süren hastanede incelemelerde bulundu.

30.12.2012 13:55  Güncelleme: 14:51

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'da yapımı süren 400 yataklı Devlet Hastanesi ve yeni Adliye Binasını gezerek incelemelerde bulundu.

İlk önce 400 yataklı devlet hastanesini gezen Aydın'a, Kamu Hastane Kurumu Adıyaman Genel Sekreterliğine Dr. Hüseyin Şen, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil Fırat, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurahman Dimez, ve partililer katıldı. 400 Yataklı Devlet Hastanesini gezen Aydın, yetkililerden bilgi aldı.

Devlet hastanesinde incelemeler de bulunan Aydın, "Adıyaman'ımızı geziyoruz. Baktığımız her yerde güzel bir eser görmek mümkün. Adıyaman'ımıza yakışır hizmet verebilecek kalitede muazzam bir eser yine bu da aynı şekilde. Şu anda 400 yataklı olarak planlandı biz örnek odalarını da gezdik. Odalar ikişer kişilik. Bütün odaların iki kişilik olması bile 600 yatak kapasitesine çıkabilecek olan devasal bir eser. Tabi toplam 84 bin metre kare kapalı alana ait ve her türlü ayrıntı düşünülmüş. Hiçbir şey gözden kaçırılmamış. Yoğun bakım üniteleri diğer bütün tıbbi teknik donanımlar dahil olmak üzere her şey düşünülmüş. Adeta bölge hastanesi bünyesinde. 68 milyon gibi bir rakama ihale edilmişti, ama bunun bitimi 100 milyonu bulur. Zannediyorum ilgili arkadaşlar Mayıs ayı itibariyle işi bitireceklerini söylediler. Ama Haziran, Temmuz ayına kadar biter. Tabi sağlıkta müthiş bir değişim, dönüşüm yaşanıyor. ve sağlıkta memnuniyet oranı her geçen gün artıyor. Şu anda Türkiye genelinde yapılan kamu anketlerinde bu oran yüzde 80'leri buldu neredeyse, Adıyaman'da bu oran herhalde yüzde 100'e yakın bir rakama tekabül ediyor. Ben bu eserde emeği geçen, Sayın Başbakan'ımız olmak üzere, sağlık bakanımıza ve Adıyaman'daki tüm yetkililerimize ve sağlık biriminde çalışan tüm arkadaşlarımıza, teşkilatlarımıza teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Daha sonra konuşan, Kamu Hastane Kurumu Adıyaman Genel Sekreterliğine Dr. Hüseyin Şen, "Hastanemiz Sayın vekilimizin de dediği gibi inşallah en geç haziran ayında bize teslim edilmiş olacak. Biz de inşallah en geç Eylül ayında bu hastaneyi faaliyete geçirmiş olacağız.

Bunla ilgili hazırlıklarımıza şimdiden başladık. Eksik malzemelerimizi, eksik cihazlarımızın planlamamızı yapmaya başladık. İnşallah hastane bitiminde malzemelerinde alımı bitmiş olacak. Hastanemizi en yakın zamanda Adıyaman halkının hizmetine sunacağız. Burada neler olacak? Yeni olarak inşallah en büyük problemlerimizden biri olan yoğun bakım yatağı problemi burayı açmakla birlikte Adıyaman'da öyle bir problem kalmayacak. Dışarıdan hasta yoğun bakım hastası ve diğer branşlarla ilgili hasta almaya başlayacağız. Bölgede baktığımızda, çevre illere baktığımız da belki de çevre illerle birlikte en önce biten büyük hastane burası olacak. Buranın bitmesi diğer illere de örnek olacağı kanaatindeyim. Hayırlı olsun diyorum" dedi.

Aydın hastanede yaptığı incelemelerden daha sonra beraberindeki heyetle, Yeni Adliye Binası inşaatını gezerek incelemelerde bulundu. Aydın yeni adliye binasında incelemelerde bulunurken, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Karamutlu'dan adliye binası hakkında bilgiler aldı.

Adliye binası inşaatında bir takım incelemelerde bulunan Aydın, " Adıyaman'ımızı gezmekten büyük keyif alıyoruz çünkü; gittiğimiz her yerde gerçekten böyle güzel eserler görmek bizi ziyadesiyle sevindiriyor, yorgunlumuzu atıyoruz. Adıyaman hak ettiği hizmetleri AK Parti'yle bir bir almaya başladı devam ediyor. Bugün de şu anda mevcut adliye binamızı ziyaret ettik.

Yine bu adliye binası gibi biraz da küçük ölçekte Kahta ilçemizde adliye binası bitmek üzere. O da, herhalde bir haftaya kadar zannediyorum tamamını bitiriyorlar. Bu bina da Mart ayı itibariyle büyük bir ihtimal sonuçlanmış olacak. 18 bin 500 metre kareye kadar bir kapalı alana sahip. Otoparkıyla, konferans salonuyla adliyede olması gereken her türlü ayrıntı düşünülerek her anlamla güzel bir adliye binası ortaya çıkmış durumda. En geç adli yıl tatili içinde adliyemiz buraya taşınacak. Başta Başbakanımız olmak üzere Adalet Bakanımız ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AKP'li Aydın 450 Yataklı Hastaneyi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement